Rozkošný restovaný orzo primavera: Slavnostní zahradní směs s bylinkami a čerstvou zeleninou

2024-08-13
Delightful Roasted Orzo Primavera: A Festive Garden Medley with Herbs and Fresh Vegetables

Nádherná přepálená orzo primavera: Slavnostní zahrádkový mix s bylinkami a čerstvou zeleninou

Hledáte živoucí, výživnou a neuvěřitelně chutnou pochoutku, která je lahodou pro oči i chuťové pohárky? Nádherná přepálená orzo primavera je nepřehlédnutelná! Tato sytá těstovinová pochoutka se chlubí barevnou směsí čerstvé zeleniny, dokonale kořeněné orzo a medley aromatických bylinek. Skvělá pro rodinné večeře, setkání nebo jako speciální pochoutka pro sebe.

Ingredience
1 šálek těstoviny orzo
1 střední cuketa, nakrájená na kostičky
1 střední červená paprika, nakrájená na kostičky
1 střední žlutá paprika, nakrájená na kostičky
1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
1 šálek růžičky brokolice
1/4 šálku červená cibule, jemně nasekaná
3 stroužky česneku, nasekaného
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregána
1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a černý pepř podle chuti
1/4 šálku nastrouhaný parmazán (volitelně)
– Čerstvý bazalka nebo petržel na ozdobu
– Šťáva z 1 citronu

Instrukce

1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte velký plech na pečení, vyložením ho pečicím papírem.

2. Příprava orzo: Vařte orzo podle návodu na obalu do al dente. Sceďte a dejte stranou.

3. Pečení zeleniny: Na připravený plech na pečení smíchejte cuketu, červenou papriku, žlutou papriku, cherry rajčata, růžičky brokolice a červenou cibuli s 2 lžícemi olivového oleje, česnekem, oregánem, bazalkem, solí a pepřem. Rozprostřete zeleninu v jedné vrstvě a pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nezměknou a mírně nedohrní.

4. Kombinování ingrediencí: Ve velké míse smíchejte pečenou zeleninu s uvařeným orzo. Zakápějte zbývající lžící olivového oleje a citrónovou šťávou. Opatrně promíchejte.

5. Přidání volitelného sýra: Pokud chcete, vmíchejte nastrouhaný parmazán pro další vrstvu chuti.

6. Závěrečné doteky: Přendejte orzo primavera do servírovací misky, ozdobte čerstvým bazalkem nebo petrželí a podávejte teplé nebo v pokojové teplotě. Dobrou chuť!

Tato nádherná přepálená Orzo Primavera spojuje svěžest zahrady s pohodlnými těstovinami, což z ní činí ideální jídlo pro teplá setkání nebo útulné večery doma.

Don't Miss

Bavarian Cream Pie

Bavorský krémový koláč

„`html Bavorský krémový koláč Bavorský krémový koláč je lahodný a
Delightful Balsamic Baked Chicken: A Flavorful Feast for Body and Soul

Vynikající pečené kuře s balzamovým octem: Chuťový svátek pro tělo a duši

Úžasné Balsamické Pečené Kuře: Chutný Pokrm pro Tělo i Duši