Nebezpečně jižní krevety s kaší: Nádherná jižní pochoutka
Popis:
Nebezpečně jižní krevety s kaší jsou typickým jižním jídlem, které spojuje pobřežní chutě krevet s bohatými a krémovými chuti kaše. Toto jídlo je harmonickou kombinací slaných, kořeněných a krémových složek, nabízející uspokojivý kulinářský zážitek, který je zároveň uklidňující a chloubící se. Ideální pro sýte snídaně, obědy nebo večeře, Krevety s kaší je jídlo, které představuje kulinářské dědictví amerického Jihu.
Ingredience:
Pro kaši:
- 1 hrnek hrubých krup
- 4 hrnky vody
- 1 hrnek celého mléka
- 4 lžičky nesoleného másla
- Sůl dle chuti
- 1 hrnek nastrouhaného pikantního cheddaru
Pro krevety:
- 1 libra velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nesoleného másla
- 4 plátky slaniny, nasekané
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 1 paprika, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička uzené papriky
- 1/4 lžičky červené papriky (volitelně pro přidané pálivost)
- 1/2 lžičky tymiánu
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)
- Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)
Pokyny:
1. Příprava kaše:
- V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Postupně vmíchejte krup.
- Snížte oheň na minimum a vařte asi 5-7 minut, občas míchejte, dokud začne krup zhoustat.
- Přidejte mléko, máslo a špetku soli. Pokračujte v vaření dalších 20-25 minut, často míchejte, dokud krup nejsou krémové a dobře uvařené.
- Vmíchejte nastrouhaný cheddar, dokud se úplně nerozpustí a nezačlení. Nechte kaši teplou na slabém ohni při přípravě krevet.
2. Příprava krevet:
- V pánev velikosti, rozehřejte olivový olej a máslo na středním ohni.
- Přidejte nasekanou slaninu a smažte, dokud není křehká. Slaninu vyjměte děrovačkou a odložte, ponechte tuk na pánvi.
- Přidejte jemně nasekanou cibuli a papriku do pánve. Vařte 4-5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Vmíchejte nasekaný česnek, uzenou papriku, červenou papriku (pokud používáte), a tymián. Vařte další 1-2 minuty, dokud nebudou vonné.
- Přidejte krevety do pánve a vařte 2-3 minuty na každou stranu, dokud nezezlí a nejsou uvařené. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vraťte smaženou slaninu do pánve a promíchejte všechny ingredience spolu.
3. Sestavení jídla:
- Na servírovací talíře naberte hojnou porci krémové kaše.
- Umačkejte krevety na hromadu.
- Ozdobte nasekanými jarními cibulkami a čerstvě nasekanou petrželí.
4. Podávání a pochutnávání:
- Podávejte nebezpečně jižní krevety s kaší teplé, ideálně s kukuřičným chlebem nebo sušenkami.
- Užijte si uklidňující a bohaté chutě tohoto jižního klasika!