Delicious Grilled Garlic Herb Chicken Thighs

Výborné grilované kuřecí stehenní plátky s česnekovými bylinkami

Grilovaná kuřecí stehenní plátky s česnekovými bylinkami jsou lahodné jídlo s něžnými, šťavnatými stehenními plátky kuřete, marinovanými v směsi česneku, bylinek a olivového oleje a následně dokonale grilovanými pro vynikající chutě. Toto jídlo je snadné připravit a skvělé pro rodinnou večeři nebo letní grilování.

Suroviny:
– 8 ks stehenních plátků kuřecího masa s kostí a kůží
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
– 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
– 1 lžíce čerstvé petržele, nasekané
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup:
1. **Příprava marinády:** Ve střední míse smíchejte nasekaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný tymián, rozmarýn, petržel, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

2. **Marinování masa:** Maso kuřecích stehenních plátků dejte do velkého igelitového sáčku nebo mělké mísy. Nalijte marinádu na maso tak, aby bylo každé kousku dobře potaženo. Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a dejte do lednice minimálně na 1 hodinu nebo maximálně na 8 hodin pro maximální chuť.

3. **Předehřátí grilu:** Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Pokud používáte uhlíkový gril, ujistěte se, že uhlíky jsou rovnoměrně rozložené a máte lehkou vrstvu šedého popela.

4. **Grilování masa:** Vytáhněte maso kuřecích stehenních plátků z marinády, nechte okapat přebytečnou marinádu. Maso položte s kůží dolů na gril. Grilujte přibližně 6-8 minut na každé straně, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a kůže nebude křupavá a zlatě hnědá.

5. **Podávání:** Maso kuřecích stehenních plátků vyjměte z grilu a nechte odpočinout pár minut. Podávejte horké, ozdobené dalšími čerstvými bylinkami dle libosti.

Užijte si své Grilované kuřecí stehenní plátky s česnekovými bylinkami s vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou grilované zelenina, čerstvý salát nebo rýžový pilaf. Toto jídlo jistě zaujme na jakékoli akci!

The source of the article is from the blog j6simracing.com.br