Autentické thajské kuře Panang Kari: Výbuch aromatických chutí

2024-08-11
Authentic Thai Panang Curry Chicken: A Burst of Aromatic Flavors

Autentické Thajské Kuře v Panang kari: Výbuch aromatických chutí

„`html

Kuře v Panang kari je exkluzivní thajské jídlo, které slibuje explozi chutí s každým soustem. Toto krémové, pikantní kari obsahuje něžné kousky kuřecího masa vařené v bohaté, kokosové omáčce s Panang kari pastou, limetkovými listy a řadou dalších exotických koření. Jedná se o jídlo, které ztělesňuje rovnováhu a harmonii thajské kuchyně a nabízí příjemný kulinařský zážitek.

Ingredience
– 500 g kuřecí prsa, tence nakrájená
– 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
– 3 lžíce Panang kari pasty
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 zelená paprika, nakrájená
– 5-6 tence nakrájených listů kaffir lime
– 2 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce palmového cukru (nebo hnědého cukru)
– 1 šálek thajských bazalkových listů
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1/2 šálku vody
– Jasmínová rýže, k podávání

Postup

1. Příprava: Začněte tím, že připravíte všechny ingredience a naskládáte kuřecí prsa a papriky.

2. Smažení kari pasty: Rozpalte rostlinný olej v velké pánvi nebo woku na středním ohni. Přidejte kari pastu a restujte asi 2-3 minuty, dokud pasta nezačne vonět a mírně ztmavne.

3. Vaření kuřecího masa a zeleniny: Přidejte na pánvi nakrájené kuřecí maso a vařte, dokud nezejme. Počítejte s tím, že v této fázi nemusí být maso úplně uvařené, protože dále bude vařit v kari.

4. Přidání kokosového mléka: Nalijte do pánve kokosové mléko a promíchejte ho s kari pastou a kuřecím masem. Přidejte 1/2 šálku vody, abyste kokosové mléko trochu zředili, pokud je potřeba.

5. Ochucení: Přidejte rybí omáčku a palmový cukr a nechte je rozpustit do kari. Přidejte papriku a jemně nakrájené listy kaffir lime.

6. Přivařování: Nechte kari na mírném ohni probublávat asi 10 minut, dokud není kuře úplně uvařené a papriky jsou křehké, ale stále sytě zelené.

7. Dokončení: Vypněte oheň a přidejte thajské bazalkové listy, promíchejte je do kari, dokud neuvadnou.

8. Podávání: Podávejte Thajské Kuře v Panang kari teplé s jasmínovou rýží na straně.

Dobrou chuť při objevování vonných a lahodných Thajských Kuřecích v Panang kari!
„`

Don't Miss

Cilantro Lime Shrimp with Zesty Avocado Salsa

Koriandrové krevety s limetkou a pikantní avokádovou salsou

Koriandrové krevety s pikantní avokádovou salsou Tyto koriandrové krevety s
Jambalaya: A Hearty Cajun-Creole Rice Delight

Jambalaya: Srdnatý pokrm z rýže v kajunsko-kreolském stylu

Jambalaya: Srdnatý kajunsko-kreolský rýžový pokrm Jambalaya je chutný a kořeněný