Chutné Zelené Fazole s Česnekovým Máslem
Tyto Zelené Fazole s Česnekovým Máslem jsou lahodná a jednoduchá příloha, která nabízí škálu chutí a je neskutečně snadná na přípravu. Čerstvé zelené fazole jsou opékané do měkka a poté ponořeny do lahodného česnekového másla. Tato chuťově bohatá pochoutka je skvělým doplňkem k jakémukoli jídlu, nabízející vyváženou kombinaci čerstvé chřupavosti a sytých lahodných chutí.
Ingredience###
– 450 g čerstvých zelených fazolí, očištěných
– 3 lžíce nesoleného másla
– 4 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžíce citrónové šťávy (nepovinné)
– 1/4 hrnku nastrouhaných mandlí (nepovinné, na ozdobu)
Postup###
1. Blanšírujte Fazole: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte fazole a vařte 3-4 minuty, dokud nebudou jasně zelené a křupavě měkké. Odsajte fazole a okamžitě je přesuňte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili vaření. Odsajte je a dejte stranou.
2. Připravte Česnekové Máslo: Na velké pánvi rozpusťte nesolené máslo na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte 1-2 minuty, dokud není voňavý a měkký, ale ne zhnědlý.
3. Opečte Fazole: Přidejte fazole na pánvi a promíchejte je s česnekovým máslem. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
4. Volitelné Ingredience: Pokud si přejete, zamíchejte citrónovou šťávu pro špetku kyselosti a svěžesti. Můžete také posypat nastrouhanými mandlemi, aby jste získali křupavost a další chuť.
5. Podávejte: Přendejte fazole s česnekovým máslem do servírovací mísy a podávejte teplé.
Tipy###
– Pro větší chuť můžete zvážit přidání špetky červené papričky nebo čerstvě nastrouhaného parmazánu.
– Toto jídlo můžete připravit dopředu a ohřát před podáváním.
Užijte si lahodnou kombinaci máselného, česnekového dobra s čerstvým chřupem zelených fazolí v této snadno připravitelné příloze!