Plněná ziti sýrem s jamkami a pikantní rajčatovou omáčkou

2024-08-07
Cheese-Filled Ziti with Yams and Zesty Tomato Sauce

Plněné těstoviny ziti sýrem, batátami a pikantní rajčatovou omáčkou

Toto jídlo je lahodná kombinace plněného sýra, sytých těstovin a jemné sladkosti batátů, vše spojené pikantní rajčatovou omáčkou. Skvělé pro utěšenou večeři nebo speciální příležitost, tyto plněné těstoviny ziti si hned oblíbí vaše rodina a přátelé.

Suroviny:
– 450 g těstoviny ziti
– 2 šálky ricotty
– 1 šálek strouhaného mozzarelly
– 1/2 šálku strouhaného Parmezánu
– 2 středně velké batáty, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 velké vejce
– 4 šálky marinády
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, nasekaná
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušené bazalky
– 1/2 lžičky červeného pepře (podle chuti)
– Sůl a pepř podle chuti
– čerstvé lístky bazalky, jako dekorace

Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C. Vymažte velký pekáč a dejte stranou.
2. Uvařte těstoviny ziti podle návodu na obalu do al dente. Odsajte a dejte stranou.
3. V hrnci s vařící vodou uvařte kostičky batátů, dokud nezměknou, asi 10-12 minut. Odsajte a dejte stranou.
4. Připravte směs sýra: Ve velké misce smíchejte ricottu, polovinu mozzarelly, parmezán a vejce. Dobře promíchejte.
5. Rozpalte olivový olej na velké pánvi při středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nezměkne, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1 minutu. Přidejte marinádu, oregano, bazalku, červený pepř (pokud používáte) a osolte a opepřete. Povařte 10 minut, občas promíchejte.
6. Do vymazaného pekáče rozetřete tenkou vrstvu směsi rajčatové omáčky na dně.
7. Naplňte těstoviny ziti: Každou těstovinu ziti naplňte směsí sýra pomocí malé lžíce nebo sáčku na zdobení.
8. Položte vrstvu jídla: Do pekáče vložte vrstvu plněných těstin, následovanou vrstvou kostičkami batátu. Nalijte něco z rajčatové omáčky na vrch. Opakujte vrstvy, dokud nebudou všechny suroviny použity, zakončete vrstvou omáčky.
9. Posypte zbylým mozzarellou na vrch jídla.
10. Zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Odstraňte alobal a pečte dalších 10-15 minut, dokud se sýr nahoře nezahučí a nezůstane zlatý.
11. Nechejte jídlo vychladit 5 minut před podáváním. Ozdobte čerstvými lístky bazalky.

Dobrou chuť při konzumaci Plněných těstovin ziti se sýrem, batáty a pikantní rajčatovou omáčkou!

Don't Miss

Delicious Dill Lemon Lamb Chops with Garlic Yogurt Sauce

Lahodné jehněčí kotlety s koprovy, citronem a šťouchaným jogurtem.

Skvělé jehněčí kotlety s kopr-citronovým máčením a česnekovo-jogurtovou omáčkou Popis:
Oven-Baked Greek Moussaka – A Hearty Layered Eggplant and Meat Casserole

Příprava pečené řecké musaky – srdnaté vrstvené lilekové a masové zapékané jídlo

Potravinová moussaka řeckého typu zapečená v troubě – srdnatá vrstvená