Nebeské italské grilované kuře s citrónem
Tento lahodný italský grilovaný citrónový kuřecí pokrm je něžný a šťavnatý, ideální na jakoukoli příležitost. Kyselá chuť citrónů kombinovaná s aromatickými italskými bylinkami vytváří nezapomenutelnou chuť, která vaše chuťové buňky vybízí k dalšímu soustu. Skvělý pro letní BBQ nebo elegantní večeři, tento pokrm je stejně všestranný jako chutný.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
- 2 citróny (jeden na kůru a šťávu, druhý na plátky)
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžíce italského koření
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- Čerstvá petrželka, nakrájená (na ozdobu)
Příprava:
- V mírné misce smíchejte šťávu a kůru z jednoho citrónu, olivový olej, nasekaný česnek, italské koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby vznikla marináda.
- Položte kuřecí prsa do velké nepropustné plastové tašky nebo mělké mísy. Přelijte marinádou kuřecí prsa, aby byla každá část dobře obalená. Uzavřete tašku nebo přikryjte misku potravinovou fólií. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu nebo až 8 hodin pro intenzivnější chuť.
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Lehce vymažte rošty olejem, aby se kuře nelepilo.
- Vyjměte kuře z marinády a marinádu vyhoďte. Položte kuře na předehřátý gril. Grilujte přibližně 6-7 minut na každé straně, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a kuře nebude mít pěkné grilovací pruhy.
- Během posledních pár minut grilování přidejte citrónové plátky na gril. Grilujte přibližně 1-2 minuty na každé straně, dokud nebudou mírně zkaramelizované.
- Vyjměte kuře a citronové plátky z grilu. Nechte kuře chvíli odpočinout před krájením.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte s grilovanými citronovými plátky navrchu nebo vedle pro extra výbuch chuti.
Vychutnejte si toto nebeské italské grilované citrónové kuře s přílohou restované zeleniny nebo čerstvé zelené saláty pro kompletní jídlo. Buon appetito!