Italian Minestrone: A Hearty Vegetable Soup Perfect for All Seasons

Italské minestrone: Lahodná zeleninová polévka ideální pro všechna roční období

„`html

Minestrone je klasická italská zeleninová polévka, která je sýtá a všestranná, ideální na každou dobu roku. Plná různorodých čerstvých zelenin, fazolí, těstovin a někdy masa, tato polévka je výživná, nasycující a dá se snadno upravit podle vaší chuti nebo podle toho, jakou zeleninu máte po ruce. Zde je recept, jak si připravit tuto lahodnou, utěšující pochoutku doma.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, nasekané
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 žlutá cuketa, nakrájená
  • 1 šálek zelených fazolí, nakrájených na 2,5 cm kusy
  • 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat
  • 1 plechovka (15 oz) bílých fazolí cannellini, sceděných a opláchnutých
  • 4 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 šálek malých těstovin (např. ditalini nebo lískové ořechy)
  • 2 šálky čerstvého špenátu, nasekaného
  • Strouhaný parmazán na servírování (volitelné)

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej v velkém hrnci na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli, mrkev a celer. Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne, asi 8 minut.
  2. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud se vůně ne uvolní.
  3. Vmíchejte cuketu, žlutou cuketu a zelené fazole. Vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
  4. Přilijte nasekaná rajčata (spolu s džusem), fazole cannellini, vývar a vodu. Přidejte oregano a bazalku. Zvyšte teplotu na vysokou a nechte vařit.
  5. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na simmer. Nechte polévku vařit asi 20 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká.
  6. Dokud se polévka vaří, těstoviny uvařte samostatně podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.
  7. V posledních 5 minutách vaření přidejte nasekaný špenát do polévky. Míchejte, dokud špenát nezvadne.
  8. Ochutnejte polévku solí a pepřem dle chuti.
  9. K podávání dejte hrst vařených těstovin do každé mísy a nalijte horkou polévku navrch. Pokud chcete, posypejte strouhaným parmazánem.

Užijte si domácí minestrone polévku jako útulné, lahodné jídlo, které je ideální na oběd nebo večeři kdykoliv během týdne!
„`

The source of the article is from the blog radardovalemg.com