Naložená kuřecí neštovice: Uklidňující a sytá rodinná večeře

2024-08-04
Loaded Chicken Pox Casserole: A Comforting and Hearty Family Meal

Nakládaný kuřecí poklad: Uklidňující a sytý rodinný pokrm

Nakládaný kuřecí poklad je lahodné a syté jídlo, které spojuje něžné kuřecí maso, křupavou slaninu, krémové sýry a aromatické brambory. Tento pokrm poskytuje dokonalou rovnováhu chutí a textur, čímž se stává uspokojivým jídlem ideálním pro rodinné večeře nebo setkání. Je snadno připravitelný a nabízí uklidňující zážitek s každou odměrou.

Ingredience:

Pro kuře:
– 2 hrnky uvařeného, nakrájeného kuřecího masa
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti

Pro bramborovou směs:
– 4 hrnky na kostičky nakrájených brambor (asi 4-5 středně velkých brambor)
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti

Pro omáčku:
– 4 polévkové lžíce másla
– 1/4 hrnku hladké mouky
– 2 hrnky mléka
– 1 1/2 hrnku nahrubo nastrouhaného chedaru
– 1/2 hrnku zakysané smetany
– Sůl a pepř podle chuti

Pro posyp:
– 1/4 hrnku pomačkané uvařené slaniny
– 1/2 hrnku nastrouhané mozzarelly
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele (volitelné)

Postup:

1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Příprava kuřete:
– V misce smíchejte nakrájené kuřecí maso s česnekovým práškem, cibulovým práškem, uzenou paprikou, solí a pepřem. Dejte stranou.

3. Příprava brambor:
– Položte nakrájené brambory na plech. Zakápněte olivovým olejem a posypte česnekovým práškem, cibulovým práškem, uzenou paprikou, solí a pepřem. Promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
– Pečte v troubě asi 20-25 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké a mírně křupavé.

4. Příprava omáčky:
– V hrnci na omáčku rozpusťte máslo na středním ohni. Přisypte mouku a vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat (asi 1-2 minuty).
– Postupně vmíchejte mléko a vařte za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne (asi 5-7 minut).
– Odstraňte z ohně a vmíchejte nahrubo nastrouhaný chedar a zakysanou smetanu, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka není hladká. Ochutnejte solí a pepřem.

5. Sestavení zapékaného jídla:
– V velké míse smíchejte pečené brambory, ochucené kuře a sýrovou omáčku. Smíchejte, dokud nebude vše rovnoměrně obaleno.
– Nalijte směs do vymazaného pekáče o rozměrech 9×13 palců.

6. Přidání posypu:
– Rozmíchejte pomačkanou slaninu a nastrouhanou mozzarellu rovnoměrně na vrchol zapékanky.

7. Pečení:
– Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat, a vrchní část nezezlá.

8. Ozdobení a podávání:
– Vyndejte z trouby a nechte zapékanku chvilku vychladnout.
– Podávejte teplé a užijte si toto uklidňující a syté jídlo s rodinou a přáteli.

Tento nakládaný kuřecí poklad se jistě stane oblíbeným na vašem jídelním stole a nabídne lahodnou kombinaci chutí a textur, kterou si každý zamiluje.

Don't Miss

Succulent Classic Biff Stroganoff: A Hearty Choreography of Flavors from Russia’s Culinary Heart

Šťavnatý klasický bifteček Stroganov: Sytá choreografie chutí z kulinářského srdce Ruska

Ponořte se do nebeského světa klasického Biff Stroganoffu, kde se
Hearty Beef Stroganoff: A Classic Comfort Food Dish with Tenderness and Rich Flavors

Srdnatý Beef Stroganoff: Klasické jídlo na zahřátí s něhou a bohatými chutěmi

Šťavnatý hovězí Stroganoff: Klasické jídlo plné chuti a nádherných příchutí