Vybrané grilované naplněné dýně akorn s quinoou a granátovým glazé

2024-08-04
Exquisite Grilled Quinoa-Stuffed Acorn Squash with Pomegranate Glaze

Výtečně grilovaná quinoa-plněná dýně hokkaidó s granátovým glazem

Tento lahodný a zdravý pokrm kombinuje ořechovou chuť quinoi s nasládlou pečenou dýní hokkaidó, vyváženou pikantním granátovým glazem. Je to nejen vizuálně úchvatné, ale také výživná lahůdka, což z něj činí ideální volbu pro zdravé, ale lahodné jídlo.

Ingredience
Pro dýně:
– 2 střední dýně hokkaidó, rozkrojené napůl a vydlabané semena
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro plnku z quinoi:
– 1 šálek quinoi, opláchnutá
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1/2 šálku sušených brusinek
– 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
– 1/2 lžičky mletého kmínu
– 1/2 lžičky mleté skořice
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro granátový glaz:
– 1 šálek granátového džusu
– 1 lžíce medu
– 1 lžička citronové šťávy
– 1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s 1 lžící vody

Postup

Příprava dýní:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Roztřete rozkrojené strany dýní hokkaidó olivovým olejem a osolte a opepřete. Položte dýně, řeznou stranou dolů, na plech.
3. Pečte 25-30 minut, dokud dýně není měkká a lehce karamelizovaná na okrajích.

Příprava plnky z quinoi:
1. Zatímco se dýně pečou, dejte quinou a zeleninový vývar do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 15 minut, dokud quinoa nebude měkká a vývar vsákne.
2. Na velké pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu.
3. Přimíchejte uvařenou quinou, sušené brusinky, nasekané pekanové ořechy, mletý kmín, mletou skořici, sůl a černý pepř. Důkladně promíchejte a zahřívejte, dokud není vše prohřáté. Odložte stranou.

Příprava granátového glazu:
1. Ve smaltovaném hrnci smíchejte granátový džus, med a citronovou šťávu. Přiveďte k mírnému varu na středním ohni.
2. Vmíchejte směs kukuřičného škrobu a vařte za stálého míchání, dokud se omáčka nezhoustne, asi 2 minuty. Odstraňte z ohně.

Sestavení pokrmu:
1. Jakmile jsou dýně měkké a trochu vychladlé, nasypte plnku z quinoi do dutiny každé rozkrojené dýně.
2. Před podáním pokapejte plněné dýně granátovým glazem.

Užijte si svůj lahodný, estetický a zdravý pokrm – Výtečně grilovanou quinoa-plněnou dýni hokkaidó s granátovým glazem!

Don't Miss

Jägerschnitzel with Zesty Dijon Sauce

Jägerschnitzel s pikantní hořčicovou omáčkou

„`html Jägerschnitzel s pikantním Dijonským sosem Jägerschnitzel je klasické německé
Heavenly Herb-Crusted Porchetta: A Scrumptious Pork Roast Delight

Nebeský porchetta s bylinkovou krustou: lahodná pečená vepřová pochoutka

Božsky bylinkami posypaná porchetta: lahodná vepřová pečeně Porchetta je lahodná