Pikantní thajské arašídové kuře (Kyselé, oříškové a dokonale pikantní!)
Popis:
Pikantní thajské arašídové kuře je lahodná kombinace kousků něžného kuřecího masa, krémové arašídové omáčky a vonných koření. Toto jídlo nabízí rozkošnou rovnováhu slaných, sladkých a pikantních chutí, které nechají vaše chuťové pohárky toužit po více. Jedná se o snadno připravitelné oblíbené jídlo, které přináší živou chuť thajské kuchyně na vaši večeři.
Ingredience:
Na kuře:
– 450 g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených na sousto
– 1 polévková lžíce rostlinného oleje
– 1 paprika, nakrájená na plátky
– 1 malá cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekaného
Na arašídovou omáčku:
– 120 ml krémového arašídového másla
– 60 ml sójové omáčky
– 30 ml rýžového octa
– 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
– 1 polévková lžíce medu
– 1 polévková lžíce sladkokyselé chilli omáčky (dle chuti)
– 120 ml kokosového mléka
– 60 ml vody
– 1/2 lžičky mletého zázvoru
K podávání:
– 60 ml nasekaných arašídů
– Nasekaný koriandr
– Vařená jasmínová rýže
Pokyny:
1. V hluboké pánvi zahřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu.
2. Přidejte kousky kuřecího masa a vařte, dokud nezezlátne a není uvařené, asi 5-7 minut. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
3. Do téže pánve přidejte papriku, cibuli a česnek. Orestujte asi 3-4 minuty, nebo dokud zelenina nezměkne.
4. V míse smíchejte všechny ingredience na arašídovou omáčku až do hladka.
5. Vraťte uvařené kuře zpět do pánve a nalijte přes ně arašídovou omáčku. Dobře promíchejte, aby se kuře a zelenina omáčkou obalily.
6. Snížte teplotu na minimum a nechte směs provařit asi 5 minut, aby se chutě spojily.
7. Podávejte pikantní thajské arašídové kuře s uvařenou jasmínovou rýží. Ozdobte nasekanými arašídy a čerstvým koriandrem.
8. Vychutnejte si kyselé, oříškové a dokonale pikantní chutě pikantního thajského arašídového kuřete!