Pikantní jamajské Jerk kuře se grilovanou zeleninou

2024-08-02
Spicy Jamaican Jerk Chicken with Grilled Vegetables

Ostré jamajské Jerk kuře s grilovanou zeleninou

Toto jamaické Jerk kuře je pikantní a chutné hlavní jídlo, které kombinuje robustní koření tradičního Jerk koření s šťavnatým kuřetem a grilovanou zeleninou. Perfektní pro letní grilování nebo slavnostní večeři, toto jídlo přináší esenci Karibiku přímo na váš stůl.

Suroviny:
Pro Jerk kuře:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 2 lžíce nové koření
– 1 lžíce mletého černého pepře
– 1 lžíce sušeného tymiánu
– 1 lžíce mleté skořice
– 1 lžíce mletého muškátového oříšku
– 1 lžíce mletých hřebíčků
– 2 lžičky kajenského pepře
– 1 lžička soli
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 1/2 šálku sójové omáčky
– 1/2 šálku bílého octa
– 1/4 šálku pomerančové šťávy
– 1/4 šálku olivového oleje
– 3 stonky jarní cibulky, nasekané
– 1 habanero paprička, nasekaná (nepovinné pro větší pálivost)

Pro grilovanou zeleninu:
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 červená cibule, nakrájená na plátky
– 1 cuketa, nakrájená podélně
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Příprava marinády Jerk:
V míse smíchejte všechna koření (nové koření, černý pepř, tymián, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, kajenský pepř a sůl). Přidejte nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, bílý ocet, pomerančovou šťávu, olivový olej, jarní cibulku a nasekanou habanero papričku, pokud používáte. Dobře promíchejte do vytvoření husté marinády.

2. Marinování kuřete:
Položte kousky kuřecího masa do sáčku s zipem nebo na mělký talíř. Nalijte marinádu přes kuře, zajistěte, aby všechny kousky byly dobře obaleny. Zavřete sáček nebo přikryjte talíř a dejte do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

3. Grilování kuřete:
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vytáhněte kuře z marinády a marinádu vyhoďte. Položte kuřecí maso na gril a grilujte asi 6-7 minut z každé strany, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C a kuře není pěkně zauzené a propečené.

4. Příprava grilované zeleniny:
Zatímco se kuře griluje, ve velké misce smíchejte nakrájené papriky, červenou cibuli a cuketu s olivovým olejem, solí a pepřem. Dejte zeleninu na gril a grilujte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou měkké a nebudou mít krásné grilovací proužky.

5. Podávání:
Naskládejte grilované kuře a zeleninu na talíř. Ozdobte nasekanou jarní cibulkou nebo čerstvým koriandrem, pokud chcete. Podávejte ihned.

Vychutnejte si toto živé a pikantní jamajské Jerk kuře s grilovanou zeleninou jako chutný a nasycující pokrm, ideální na jakoukoli příležitost!

Don't Miss

Hearty White Mushroom Soup with Herbed Wheat Croutons

Sýrová bílá houbová polévka s bylinkovými pšeničnými krutony.

Srdcová krémová polévka s bílými houbami a bylinkovými krekry Zahřejte
Jamaican Jerk Pulled Pork with Quinoa Salad

Jamajské nakládané vepřové s quinoa salátem

Jamaický Jerk natrhaný vepřový špagát s quinoa salátem Jamaický Jerk