Toskánské kuře s česnekem: vybraná směs výtečné chuti

2024-08-02
Tuscan Garlic Chicken: An Exquisite Blend of Savory Flavor

Kuře s toskánským česnekem: Vynikající kombinace pikantních chutí

Kuře s toskánským česnekem je klasický italsko-americký pokrm, který spojuje bohaté a zemité chutě Toskánska s pohodlím krémové omáčky. Tento pokrm obsahuje něžné kuřecí prsní maso opečené na pánvi, podušené v dekadentní česnekové smetanové omáčce s osolenými rajčaty, špenátem a parmazánovým sýrem. Tato receptura je ideální pro speciální večeři nebo útulný večer doma a jistě se stane oblíbenou ve vaší domácnosti.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička italského koření
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku osolených rajčat, nakrájených
  • 1/2 lžičky červených papriček (nepovinné)
  • 1 hrnek listů špenátu
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
  • Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Opepřete kuřecí prsa solí, pepřem a italským kořením. Osněte je jemně v mouce, odklepněte přebytečnou mouku.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí prsa a obražte je 5-7 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědá a propečená. Přeneste kuře na talíř a dejte stranou.
  3. Ve stejné pánvi snižte teplotu na střední a přidejte nasekaný česnek. Orestujte asi 1 minutu, dokud zacvaká.
  4. Přilejte smetanu a kuřecí vývar, zamíchejte. Přiveďte směs k mírnému varu.
  5. Přidejte nasekaná osolená rajčata a červené papričky (pokud používáte). Pokračujte v vaření 3-4 minuty, aby se chutě slily.
  6. Přidejte listy špenátu, vařte, dokud nezvadnou, asi 1-2 minuty. Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka začne mírně zhoustnout.
  7. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve, polijte částí omáčky. Vařte dalších 2-3 minuty, abyste zajistili ohřátí kuřete a dobrou nátělnost omáčkou.
  8. Ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí, pokud chcete. Podávejte kuře s toskánským česnekem horké s těstovinami, rýží nebo křupavým chlebem, abyste vychutili lahodnou omáčku.

Užijte si bohaté a pikantní chutě Toskánska v tomto vynikajícím pokrmu s kuřecím masem a česnekem!

Don't Miss

Zesty Dill & Kale Stuffed Zucchini Boats: A Nutritious Culinary Adventure

Pikantní kopr a zelí plněné cuketové lodě: Nutriční kulinářské dobrodružství

Živé cuketové lodě plněné koprem a kadeřávkem: Nutriční kulinářské dobrodružství
Exquisite Mexican Vegetable Delight with Exotic Spices

Vybraný mexický zeleninový požitek s exotickými kořením

Vyhlášená mexická zeleninová lahůdka s exotickými kořením „`html Tento lahodný