Zapečený vepřový filet obalený slaninou s fíkovou polevou

2024-08-01
Bacon-Wrapped Pork Fillet with a Fig Glaze

Vepřový filet obalený slaninou s fíkovou polevou

Povíte si v lahodném pokrmu, který kombinuje slanou chuť slaniny, něžnost vepřového filetu a sladkost fíkové polevy. Tento lahodný recept je ideální na speciální večeři nebo když chcete své hosty ohromit chutným hlavním chodem.

Ingredience:
– 4 vepřové filety (asi 170 g každý)
– 8 plátků slaniny
– 8 čerstvých fíků, nakrájených na čtvrtky
– 1/2 šálku balzamikového octa
– 1/4 šálku medu
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a černý pepř podle chuti
– Čerstvé větvičky rozmarýnu na ozdobu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 190°C.

2. Připravte vepřový filet obalený slaninou:
– Ochutnejte vepřové filety solí a černým pepřem.
– Obalte každý vepřový filet 2 plátky slaniny a připevněte párátky.

3. Opečte vepřové filety:
– Na pečící pánvi na sporáku rozehřejte olivový olej.
– Vepřové filety s opečenými slaninovými kousky smažte na každé straně asi 2-3 minuty, dokud slanina není křupavá a hnědá.

4. Připravte fíkovou polevu:
– V menším hrnci smíchejte balzamikový ocet, med a nasekaný česnek.
– Směs přiveďte na středním ohni k varu a vařte asi 5 minut, dokud trochu nezhoustne.
– Přidejte čtvrtky fíků a opatrně promíchejte.

5. Pečte vepřové filety:
– Polevu z fíků nalejte na opečené vepřové filety.
– Pečící pánev s vepřovými filety přeneste do předehřáté trouby.
– Pečte 15-20 minut, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 63°C.

6. Nechejte maso odpočinout asi 5 minut po upečení, aby se šťávy rovnoměrně rozložily.

7. Podávejte:
– Vepřové filety obalené slaninou přeneste na talíře.
– Přelijte je fíkovou polevou a ozdobte čerstvými větvičkami rozmarýnu.

Užijte si vepřový filet obalený slaninou s fíkovou polevou – dokonalá kombinace chutí, které udělá jakýkoli pokrm zvláštním!

Don't Miss

Hearty Chicken and Vegetable Soup

Dobře ochucená kuřecí polévka se zeleninou

Srdcová kuřecí polévka se zeleninou Tato srdcová kuřecí polévka se
Hearty Pumpkin Nut Bread: A Cozy Autumn Delight with Warm Spices and Crunchy Walnuts

Srdcový dýňový ořechový chléb: útulná podzimní pochoutka s teplými kořeněnými příměsemi a křupavými vlašskými ořechy

Syrový dýňový ořechový chléb: Útulná podzimní lahůdka s teplými kořeněnými