Klasické citronové těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Tento lahodný pokrm spojuje něžné kousky kuřecího masa, svěží citron a hedvábné těstoviny obalené v bohaté smetanové omáčce. Je to dokonalá harmonie chutí a textur, která vám zaručeně zpříjemní chvilky u stolu. Ideální jak pro pohodovou rodinnou večeři, tak i jako impozantní pokrm pro hosty, tato receptura není jen chutná, ale také překvapivě snadná na přípravu.
Ingredience:
– 2 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájené
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 šálek kuřecího vývaru
– Kůra a šťáva z 1 citronu
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušené bazalky
– 1 šálek smetany ke šlehání
– Sůl a pepř dle chuti
– 8 uncí vaječných těstovin
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
Postup:
1. Uvařte těstoviny: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte vaječné těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceďte a dejte stranou.
2. Připravte kuře: Osolte a opepřete nakrájená kuřecí prsa. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte kuře a smažte dozlatova a dozrůžova, asi 5-7 minut. Odstraňte kuře z pánve a dejte stranou.
3. Orestujte aromatické přísady: Ve stejné pánvi přidejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a restujte do měkka a průsvitně, asi 3 minuty. Přimíchejte nastrouhaný česnek a restujte ještě další minutu, dokud nezačne vonět.
4. Přidejte tekutiny a bylinky: Přilijte kuřecí vývar, citronovou kůru, citronovou šťávu, sušený tymián a sušenou bazalku. Dosažení směs do varu a vařte asi 5 minut, aby chutě pěkně splynuly.
5. Zakomponujte smetanu: Snížte teplotu na minimum a vmíchejte smetanu ke šlehání. Nechte omáčku provařit do zhoustnutí, asi 3-4 minuty. Osolte a opepřete dle chuti.
6. Spojte a podávejte: Vraťte uvařené kuře do pánve a důkladně zamíchejte s omáčkou. Přidejte sceděné vaječné těstoviny do pánve, vše důkladně promíchejte. Posypejte nastrouhaným parmezánem a zamíchejte, dokud se nerozpustí a sjednotí.
7. Ozdobte a pochutnejte si: Odstraňte z ohně a před podáváním posypte svěží petrželkou.
Toto klasické jídlo z citronových těstovin s kuřecím masem a smetanovou omáčkou je lahodnou kombinací chutí, které rozhýbají vaše chuťové buňky. Pojímejte tento pokrm s přílohou ze salátu nebo teplým česnekovým chlebem, abyste si dopřáli kompletní menu.