Hearty Chicken and Wild Rice Soup: A Comforting Winter Warmer

Chutná Kura a divoká rýže: Hřejivá zimní pochoutka

Hledáte útulné jídlo, které vás zahřeje během chladných měsíců? Tuto lahodnou polévku s kuřecím masem a divokou rýží jste našli. Plná něžného kuřecího masa, oříškové divoké rýže a směsi zeleniny, je to lahodné jídlo, které nabízí robustní chuť v každém sousto. Tato polévka není pouze lahodná, ale také snadno připravitelná, což z ní činí skvělou volbu pro večeře ve všední dny nebo lenivé neděle.

### Ingredience:

– **2 lžíce** olivového oleje
– **1 střední** cibule, nasekaná
– **2 stroužky** česneku, nasekané
– **3 lodyhy** celeru, nasekané
– **3** mrkve, nasekané
– **6 šálků** kuřecího vývaru
– **1 šálek** divoké rýže, opláchnuté
– **2 šálky** uvařeného kuřecího masa, nastrouhaného (nejlépe z pečeného kuřete)
– **1 lžička** sušeného tymiánu
– **1 lžička** sušeného šalvěje
– **Sůl** a **pepř** podle chuti
– **1 šálek** smetany ke šlehání (volitelné pro krémovější polévku)
– **2 lžíce** čerstvé petržele, nasekané (volitelné)

### Postup:

1. **Rozehřejte** olivový olej ve velkém hrnci na středním ohni. **Přidejte** cibuli, česnek, celer a mrkev. **Orestujte** asi 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne.

2. **Přidejte** kuřecí vývar do hrnce. **Vamešte** opláchnutou divokou rýži. **Přiveďte** k varu, poté **snižte** teplotu a **vařte** 30-40 minut, nebo dokud rýže nebude měkká.

3. **Přidejte** uvařené nastrouhané kuřecí maso do hrnce. **Ochutnejte** tymiánem, šalvějí, solí a pepřem. **Vařte** dalších 10 minut, aby se chutě prolily.

4. Pokud preferujete krémovou polévku, **vmíchejte** smetanu a **ohřejte** dalších 5 minut, ale nedovádějte k varu.

5. **Ochutnejte** a případně upravte koření. **Ozdobte** čerstvou petrželí, pokud chcete.

**Podávejte** horké s křupavým chlebem nebo sušenkami na straně. Vychutnejte si tuto hřejivou, sytou polévku jako ideální jídlo, abyste se zahřáli odvnitř!

The source of the article is from the blog maestropasta.cz