Vynikající domácí knedlíky: Ideální pro útulnou večeři

2024-07-31
Delicious Homemade Dumplings: Perfect for a Cozy Dinner

Vynikající domácí knedlíky: Ideální pro útulnou večeři

Knedlíky jsou lahodná pohodová jídla, která mohou být užívána lidmi všech věkových kategorií. Tyto měkké, těstovité sousta naplněné lahodnými ingrediencemi tvoří sýtlé a uspokojivé jídlo. Bez ohledu na to, zda jsou vařené na páře, vařené nebo smažené na pánvi, knedlíky jsou univerzální a lze je kombinovat s různými omáčkami a přílohami. V této receptuře vyrobíme klasické vepřové a zeleninové knedlíky od základu, zajistíme tak skvělý zážitek jak při přípravě, tak i při konzumaci.

Ingredience:

Těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku horké vody
  • 1 polévková lžíce oleje

Náplň:

  • 1/2 libry mletého vepřového masa
  • 1 šálek jemně nasekaného zelí
  • 1/4 šálku nasekaného jarního cibulí
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 1/4 lžičky soli

Na vaření:

  • 2 lžíce rostlinného oleje (pro smažení, pokud je požadováno)
  • Voda (pro vaření, pokud je požadováno)

Omáčka k namáčení:

  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička chilli oleje (nepovinné)
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaného jarního cibulí

Postup:

1. Příprava těsta:

  1. V míse smíchejte mouku a sůl.
  2. Přidejte horkou vodu a olej a promíchejte, dokud nedostanete hrubé těsto.
  3. Těsto vyndejte na pomoučený povrch a hněťte asi 5 minut, dokud není hladké a pružné.
  4. Zakryjte těsto vlhkým hadříkem a nechte odpočívat 30-60 minut.

2. Příprava náplně:

  1. V míse smíchejte mleté vepřové maso, nastrouhané zelí, jarní cibulí, zázvor a česnek.
  2. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, bílý pepř a sůl. Dobře promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience důkladně spojeny.

3. Sestavení knedlíků:

  1. Odpočinuté těsto rozkrojte na dvě stejně velké části. Každou část zahnete do dlouhého vále a rozkrojte na 12-15 malých kousků.
  2. Každý malý kousek zformujte do koule a poté pomocí válečku na těsto rozválce do malého kruhu o průměru asi 3 palce.
  3. Lžící na střed každého kruhu těsta dejte asi 1 lžičku náplně.
  4. Těsto přeložte přes náplň tak, aby vznikla poloměsícovitá forma, a okraje pevně stiskněte dohromady. Můžete okraje okřámit, abyste vytvořili dekorativní vzor, pokud si přejete.

4. Vaření knedlíků:

  • Pro vaření: Přiveďte hrnec vody k varu. Do hrncu vkládejte knedlíky po částech a vařte asi 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch. Vyjměte lžící s dírkami a nechte okapat.
  • Pro smažení na pánvi: Na velké pánvi si rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje na středním ohni. Usuňte knedlíky na pánvi do jedné vrstvy a smažte 2-3 minuty, dokud nebudou spodek zlatavě hnědý. Přilijte 1/4 šálku vody na pánvi a přikryjte. Vařte dalších 5-7 minut, dokud voda nezmizí a knedlíky nejsou propečené.

5. Příprava omáčky k namáčení:

  1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, chilli olej (pokud používáte) a nasekanou jarní cibuli.
  2. Dobře promíchejte a podávejte s knedlíky.

Užijte si vaše domácí knedlíky s pikantní a lahodnou omáčkou k namáčení pro naprosto uspokojivé jídlo!

Don't Miss

Hearty Italian Sausage and Roasted Vegetable Risotto

Srdnatá italská klobása a pečená zeleninová rizoto

Srdnatý italský klobás a restovaná zeleninová rizoto Toto srdnaté italské
Beef Vindaloo: A Spicy and Flavorful Indian Curry Dish with Tender Beef

Hovězí Vindaloo: Kořeněné a chutné indické kari s měkkým hovězím masem

Hovězí Vindaloo: Pikantní a Chutné Indické Kari s Měkkým Hovězím