Tavern-Style Tex-Mex Vortex Chili: Srdnatá směs koření a lahodné chuti

2024-07-28
Tavern-Style Tex-Mex Vortex Chili: A Hearty Blend of Spices and Savory Goodness

Tavern-Style Tex-Mex Vortex Chili: Sytý Mix Koření a Lahodné Chuti

Toto jídlo je robustní a chutné chili, které kombinuje syrovou esenci tradičního chili s odvážnými kořeními tex-mex kuchyně. S plnými zeleninami, něžným hovězím masem a vírem koření toto chili poskytuje neodolatelný a zahřívající kulinářský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny:

– 2 libry mletého hovězího masa
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat
– 1 plechovka (15 oz) červených fazolí, odkapaných a opláchnutých
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, odkapaných a opláchnutých
– 1 plechovka (8 oz) rajčatové omáčky
– 2 lžíce chilli koření
– 1 lžíce kmínu
– 1 lžíce uzené papriky
– 1 lžička oregana
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné, pro pálivost)
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 šálky hovězího vývaru
– 1 lžíce olivového oleje
– Čerstvý nakrájený koriandr na ozdobu
– Strouhaný cheddar, na posypání
– Zakysaná smetana, k podávání
– Tortillové lupínky, k podávání

Postup:

1. Rozpalte olivový olej v hrnci nebo kotlíku na středně silném ohni. Přidejte mleté hovězí maso a opékejte, dokud nezezloutne, při vaření ho rozdrolujte lžící. Odkapte přebytečný tuk.

2. Přidejte cibuli a česnek do hrnce. Orestujte asi 2-3 minuty nebo dokud cibule není skelnatá a česnek je aromatický.

3. Přidejte papriky do hrnce. Pokračujte v vaření asi 5 minut nebo dokud papriky nezačnou změkčovat.

4. Přidejte nasekaná rajčata, červené a černé fazole a rajčatovou omáčku do hrnce. Promíchejte všechny ingredience.

5. Ochutnejte chilli koření, kmín, uzenou papriku, oregano, mletý koriandr, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a pepř. Dobře promíchejte, abyste rovnoměrně rozložili koření.

6. Přilijte hovězí vývar a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vroucí, snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte, abyste zabránili přilepení a popálení.

7. Ochutnejte a upravte koření podle potřeby. Vařte dalších 10-15 minut, pokud preferujete hustší chili.

8. Podávejte horké, ozdobené čerstvě nasekaným koriandrem, posypeme strouhaným cheddarovým sýrem a lžící zakysané smetany. Doprovodte tortillovými lupínky.

Užijte si Tavern-Style Tex-Mex Vortex Chili, jídlo, které určitě zahřeje každé setkání s jeho bohatými, složitými chutěmi a srdnatými ingrediencemi!

Don't Miss

French Onion and Jalapeño Frittata – A Spicy Take on a Classic Egg Delight

Francouzská cibulová a jalapeňová frittata – pikantní varianta klasického vaječného pohoštění

Cibulově-jalapeňová frittata – pikantní variace na klasické vaječné dobroty Tato
Quiche Lorraine: Savory French Tart with Rich Bacon and Cheese Filling

Quiche Lorraine: Pikantní francouzský koláč s bohatou náplní z báku a sýra.

Quiche Lorraine: Slaný francouzský koláč s bohatou nádivkou z baconu