Pestoová pasta s pečenou zeleninou v rúre

2024-07-28
Pesto Pasta with Oven-Roasted Vegetables

Pesto Těstoviny s pečenou zeleninou v troubě

Tento lahodný recept na Pesto Těstoviny s pečenou zeleninou kombinuje něžné těstoviny s živou a chutnou pštroskovou omáčkou a směsí bohatě pečené zeleniny. Je to ideální jídlo na každou příležitost, ať už jde o večeři ve všední den nebo elegantní pokrm pro hosty. Pštrosková omáčka vyrobená z čerstvého bazalkového listí, opečených piniových oříšků, česneku a parmezánu dodává tomuto pokrmu aromatický a slaný nádech. Pečená zelenina přidává hloubku a texturu pokrmu, dělá ho nejen chutným, ale také výživným.

Suroviny:

Na Pesto:
– 2 šálky čerstvého bazalkového listí
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– 1/3 šálku opečených piniových oříšků
– 2 stroužky česneku
– 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Na Těstoviny a Zeleninu:
– 12 uncí těstovin (např. fusilli nebo penne)
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 červená cibule, nakrájená
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 200°C.

2. Připravte zeleninu:
Ve velké míse smíchejte papriky, cuketu, červenou cibuli a cherry rajčata s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte je na plech na pečení v jedné vrstvě.

3. Pečte zeleninu:
Pečte zeleninu po dobu 20-25 minut, nebo dokud nebudou měkké a trochu zhnědlé po okrajích. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

4. Uvařte těstoviny:
Zatímco se peče zelenina, uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Odstavte a dejte stranou.

5. Připravte pesto:
V mixéru smíchejte bazalkové listy, parmezán, opečené piniové oříšky a česnek. Mixujte do hrubého nasekání. Postupně přilijte olivový olej, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.

6. Spojte vše dohromady:
V míse spojte uvařené těstoviny, pečenou zeleninu a pštroskovou omáčku. Promíchejte, dokud nebude vše dobře obaleno omáčkou.

7. Podávejte:
Podávejte okamžitě, posypte trochou extra parmezánu a pár čerstvými bazalkovými listy, pokud chcete.

Dobrou chuť k Pestu Těstovinám s pečenou zeleninou! Tento barevný a výživný pokrm si jistě zamilujete.

Karol Smith

Karol Smith je úspešná spisovateľka a myšlienková líderka v oblastiach nových technológií a fintech. S diplomom v odbore podniková administratíva z Univerzity v Colorade, Karol kombinuje pevnú akademickú základňu s praktickými skúsenosťami v technologickom priemysle. Počas svojho pôsobenia v spoločnosti Merck & Co., kde sa zameriavala na stratégie digitálnych inovácií, získala cenné poznatky o prepojení technológie a financií. Jej vášeň pre skúmanie najnovších trendov poháňa jej písanie, čím dokáže sprístupniť zložité témy širokému publiku. Karoline články sa objavili v významných publikáciách, kde zdieľa svoje odborné poznatky a podporuje diskusie o budúcnosti fintechu. S bystrým okom pre detaily a odhodlaním k jasnosti pokračuje v prispievaní k vyvíjajúcej sa krajine technológií.

Don't Miss

Delightful Fudge Brownies with a Rich, Crunchy Walnut Finish

Nádherné čokoládové brownies s bohatým, chrupkavým orechovým finišom

Čokoládové brownies s vlažnými orechmi na povrchu Tieto dekadentné čokoládové
Hungarian Goulash: A Hearty and Comforting Stew Rich in Flavor

Maďarské gulaš: Sýta a pohodlná polievka bohatá na chuť

Maďarské guláš: Sýta a pohodlná omáčka bohatá na chuť Maďarské