Tex-Mex Enchiladas: Chutná směs texaské a mexické kuchyně
Tex-Mex Enchiladas jsou lahodnou kombinací texaských a mexických chutí, charakterizovanou bohatou, kořeněnou omáčkou a plněnou kořeněným masem, fazolemi nebo sýrem. Toto typické jídlo dodává každému jídlu teplou, pohodovou nótu, perfektní jak na večeři během týdne, tak na oslavy. Kyselá omáčka enchilada se prolíná s rozpuštěným sýrem a bohatými náplněmi, vytvářející symfonii chutí a struktur, které jistě potěší.
Ingredience
Pro Enchilada Omáčku:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 2 lžíce hladké mouky
– 1/4 šálku chilli prášku
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky mletého kmínu
– 1/4 lžičky sušeného oregana
– 2 šálky kuřecího vývaru
Pro Enchiladas:
– 12 kukuřičných tortill
– 2 šálky uvařeného nasekaného kuřecího masa (nebo nahrazené sýrem, fazolemi nebo hovězím masem)
– 1 1/2 šálku nastrouhaného cheddaru nebo směsi mexických sýrů
– 1 šálek jemně nasekané cibule
– 2 šálky enchilada omáčky (hotový výrobek nebo domácí podle receptu výše)
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru (na ozdobu)
– 1/2 šálku zakysané smetany (volitelné, k podávání)
Pokyny
Příprava Enchilada Omáčky:
1. Na středně velkém hrnci zahřejte rostlinný olej na středním ohni.
2. Přidejte hladkou mouku a stále míchejte přibližně jednu minutu.
3. Přidejte chilli prášek, česnekový prášek, sůl, kmín a oregano k jídlu a dobře smíchejte.
4. Postupně přilijte kuřecí vývar, stále míchejte, dokud nezmizí jakékoliv hrudky.
5. Přiveďte omáčku k varu, poté snižte teplotu a nechte ji vařit přibližně 10-15 minut, dokud nezhoustne.
Skládání Enchiladas:
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Trochu zahřejte tortilly, dokud nebudou ohebné. Můžete tak učinit zabalením do vlhkého papírového ručníku a ohřevem v mikrovlnné troubě přibližně 30 sekund.
3. Rozprostřete hojně enchilada omáčky na dno pekáčku o velikosti 9×13 palců.
4. Každou tortillu rozložte plochou a dejte na střed každé tortilly trochu kuřecího masa, sýra a cibule.
5. Každou tortillu pevně zavřete a položte šev nahoru do pekáčku.
6. Přelijte zbylou enchilada omáčkou přes vrchní část zavinutých tortill.
7. Posypejte zbylým sýrem přes enchiladas.
Pečení Enchiladas:
1. Pekáček přikryjte a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
2. Odstraňte fólii a pečte dalších 10-15 minut, dokud sýr nezchřadne a nezekoná.
Podávání:
1. Nechte enchiladas chvíli odpočinout po upečení.
2. Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.
3. Podávejte teplé, případně s ozdobnou hrstí zakysané smetany.
Požívejte své chutné Tex-Mex Enchiladas!