Klasická francouzská houbová polévka: Krémová lahůdka

2024-07-26
Classic French Mushroom Soup: A Creamy Delight

Klasická francouzská hříbková polévka: Krémová lahůdka

Tato klasická francouzská hříbková polévka je zahřívajícím pokrmem, který dokonale kombinuje zemitou chuť hub s bohatstvím smetany. Ideální pro útulnou večerní večeři, tato polévka je elegantní a pohlcující, předvádějící jemnost francouzské kuchyně.

Ingredience:
– 500 g hlívy, nakrájené
– 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 šálek tučné smetany
– 2 lžíce másla
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 bobkový list
– 1 lžička čerstvé tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu)
– Sůl a pepř podle chuti
– Nakrájená čerstvá petrželka, na ozdobu

Pokyny:

1. Rozehřejte olivový olej a máslo v velkém hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájené cibule a vařte, dokud nezměknou a nezevladnou, asi 5 minut.

2. Přidejte česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.

3. Přidejte nakrájené houby do hrnce a vařte asi 10 minut, občas míchejte, dokud houby nezezlhnou a neuvolní svou šťávu.

4. Posypte mouku na houbovou směs a vařte 2-3 minuty, neustále míchajte, abyste odstranili syrovou chuť mouky.

5. Nalijte do hrnce kuřecí nebo zeleninový vývar a přidejte bobkový list a tymián. Dobře promíchejte a přiveďte směs k varu.

6. Snižte teplotu a nechte polévku vařit 15-20 minut, aby se chutě spojily.

7. Vyjměte a vyhoďte bobkový list. Přidejte ruční mixér a rozmixujte polévku do hladka. (Jinak přeneste polévku po částech do mixéru a rozmixujte do hladka, poté vraťte zpět do hrnce.)

8. Zakápněte tučnou smetanou a vařte dalších 5 minut na slabém ohni, dokud se nerozehřeje. Nepřivádějte polévku k varu po přidání smetany.

9. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

10. Podávejte horké, ozdobené nakrájenou čerstvou petrželkou.

Užijte si tuto Klasickou francouzskou hříbkovou polévku s kouskem chleba nebo lehkým salátem jako kompletní a uspokojivé jídlo.

Cream of Mushroom Soup

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

The Aromatic Allure of Kovbasa: A Traditional Ukrainian Sausage Rich in Heritage and Flavor

Aromatická přitažlivost kovbasy: Tradiční ukrajinská klobása bohatá na dědictví a chuť

V srdci východní Evropy, kde je krajina stejně srdnatá jako
Quinoa and Herb-Stuffed Bell Peppers: A Burst of Freshness in Every Bite

Kuřecí nugety se sladkokyselou omáčkou: Oblíbený a snadný recept

Plněné papriky s kvinoou a bylinkami: Skvělá svěžest v každém