Papriky plněné sázenou nádivkou z krůtího masa
Papriky plněné sázenou nádivkou z krůtího masa jsou zdravé a chutné jídlo, které spojuje živé barvy a sladkou chuť paprik s sytou a lahodnou nádivkou z krůtího masa. Toto jídlo nejenže sytí, ale je také výživné, což ho činí ideálním pro rodinnou večeři nebo neformální setkání s přáteli.
Suroviny:
– 4 velké papriky (libovolné barvy)
– 1 libra mletého krůtího masa
– 1 šálek uvařené květáku nebo rýže
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (14,5 unce) oloupaných rajčat, neodstředěná
– 1 šálek kukuřice (čerstvé, zmražené nebo konzervované)
– 1 šálek černých fazolí, opláchnutých a odkapaných
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička chilli papriky
– 1 lžička papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 1/2 šálku nastrouhaného sýra cheddar nebo Monterey Jack
– 2 lžíce olivového oleje
– Čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu (volitelně)
Postup:
1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 375 °F (190 °C).
2. Připravte papriky: Odřízněte vrcholky paprik a vyndejte semena a blány. Opláchněte a nechte odkapat.
3. Uvařte směs s krůtím masem: Na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Až se zahřeje, přidejte na jemno nasekanou cibuli a restujte, dokud nebude sklenutá, asi 3-4 minuty. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nezačne vonět.
4. Přidejte mleté krůtí maso: Přidejte mleté krůtí maso do pánve, rozmělte vidličkou a restujte, dokud nebude hnědé a propečené, asi 6-8 minut.
5. Smíchejte suroviny: Přidejte do směsi oloupaná rajčata, uvařený květák nebo rýži, kukuřici, černé fazole, kmín, chilli papriku a papriku. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Vařte další 2-3 minuty, dokud se vše dobře nespojí a neprohřeje.
6. Plňte papriky: Lžící rovnoměrně naplňte každou připravenou papriku směsí s krůtím masem. Papriky postavte do pekáče vzpřímeně.
7. Pečte papriky: Pekáč zakryjte alobalem a pečte 30 minut. Odstraňte alobal, posypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 10-15 minut nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.
8. Ozdobte a podávejte: Vytáhněte papriky z trouby a nechte je zchladnout. Podávejte teplé s čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželkou, pokud chcete.
Užijte si Papriky plněné sázenou nádivkou z krůtího masa jako lahodné a srdcí zahřívající jídlo!