Bourbonovo-pomerančové kuřecí prso lahůdka

2024-07-23
Bourbon-Orange Chicken Breast Delight

Kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče

Kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče jsou lahodné jídlo, které spojuje silné chutě bourbonu s osvěžujícím kopem pomeranče, vytvářející rovnováhu sladkých, kyselých a slaných tónů. Skvělé pro sofistikovanou večeři nebo speciální příležitost, toto jídlo jistě ohromí vaše hosty svou bohatou a aromatickou omáčkou.

Suroviny:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1/2 šálku bourbonu
– 1/2 šálku čerstvé pomerančové šťávy
– Kůra z 1 pomeranče
– 1/4 šálku kuřecího vývaru
– 3 lžíce hnědého cukru
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 2 lžíce vody
– Čerstvá petržel na ozdobu (nepovinné)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Ochutnejte kuřecí prsa solí a pepřem.
3. Rozehřejte olivový olej na velké pevné pánvi přes středně vysoký ohřev.
4. Opečte kuřecí prsa na pánvi, dokud nezezlá, zhruba 3-4 minuty na každou stranu. Odeberte kuřecí maso z pánve a dejte stranou.
5. Zvrchu pánve odlepíte bourbon a setřete všechny zbylé kousky.
6. Přidejte pomerančovou šťávu, kůru z pomeranče, kuřecí vývar, hnědý cukr, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Zamíchejte a nechte směs vařit.
7. Vraťte kuřecí prsa zpět na pánev, podlijte svrchu nějakou omáčkou.
8. Převeďte pánev do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, nebo dokud kuře není propečené a nemá vnitřní teplotu 165°F (75°C).
9. Odeberte pánev z trouby a položte kuře na servírovací mísu.
10. Smíchejte kukuřičný škrob s vodou, vytvořte kašičku, a přidejte ji do omáčky v pánvi. Omáčku zahřejte na středním ohni, neustále míchejte, dokud nezhoustne.
11. Nalijte omáčku přes kuřecí prsa a ozdobte čerstvou petrželí, pokud chcete.
12. Podávejte kuřecí prsa v omáčce z bourbonu a pomeranče s oblíbenými přílohami, jako je rýže, brambory nebo čerstvý salát. Dobrou chuť!

BOURBON CHICKEN RECIPE easy & yummy❤️

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Buffalo Chicken Stuffed Bell Peppers: A Flavorful Fusion of Heat and Comfort

Plněné papriky s kuřecím masem a omáčkou buffalo: Chutná kombinace pikantního tepla a pohodlí

„`html Kuřecí paprikové papriky plněné buffalo omáčkou: Chutná fúze ohnivosti
Thai Jasmine Rice with Lime Chicken

Thajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou

Tajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou Tajská jasmínová