Grilovaná kuřecí prsa s citronem a česnekem, která olizujete až prsty!
Tato lahodná a chutná grilovaná receptura kuřecího masa je jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně uspokojující. Kuřecí prsa naložená ve šťavnaté směsi citronu a česneku se grilují do dokonalosti, zajistí, že jsou šťavnatá uvnitř a mohou se pyšnit krásnou kůrou zvnějšku. Skvělé pro letní grilování nebo zdravou večeři během pracovního týdne, tento recept si jistě získá místo v každé domácnosti.
Ingredience:
- 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 2 citrony (šťáva a kůra)
- 4 stroužky česneku, nastrouhané
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- Čerstvá petržel na ozdobu (nepovinné)
Postup:
- Příprava marinády:
V mírné misce smíchejte citronovou šťávu, kůru citronu, nastrouhaný česnek, olivový olej, tymián, sůl a černý pepř. - Naložení kuřete:
Položte kuřecí prsa do velkého uzavíratelného igelitového sáčku nebo do mělké nádoby. Nalijte marinádu přes kuře, aby bylo každé prso dobře obaleno. Uzavřete sáček nebo přikryjte nádobu potravinovou fólií. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však 2-4 hodiny pro nejlepší chuť. - Předehřejte gril:
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Kartáčkem připravte rošt grilu mírným natřením olejem, abyste zabránili přilepení masa. - Grilování kuřete:
Odeberte kuřecí prsa z marinády a zbavte je přebytečné tekutiny. Položte je na rozpálený gril a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 75°C a šťávy z masa jsou čisté. - Nechte odpočinout a podávejte:
Po grilování nechte kuře pár minut odpočívat, aby se šťávy rovnoměrně rozložily. Podávejte horké, ozdobte čerstvou petrželí podle chuti.
Vychutnejte si grilovaná kuřecí prsa s citronem a česnekem, která olizujete až prsty, s přílohami podle vašeho výběru, jako jsou grilovaná zelenina, čerstvý salát nebo dostatečná porce bramborové kaše.