Klasické kentucké burgoo: Výživná a chutná polévka pro všechny roční období

2024-07-23
Classic Kentucky Burgoo: A Hearty and Flavorful Stew for All Seasons

Klasický kentucký burgoo: Sytá a chutná polévka pro všechna roční období

Kentucký Burgoo je hutná a sytá polévka, která je již po mnoho generací tradičním jídlem na setkáních a oslavách v jižních Spojených státech, zejména v Kentucky. Toto jídlo, známé pro své robustní chutě a lahodnou kombinaci masa a zeleniny, ztělesňuje pokrm pohodlí v nejlepším slova smyslu. Tradičně vařený venku ve velkých kotlích, burgoo lze snadno připravit i v kuchyni. Pomalý vařící proces smíchává rozmanité ingredience do harmonického a hluboce uspokojujícího jídla.

Ingredience:
– 450 g hovězího hovězího maso na guláš, nakrájené na sousto
– 450 g vepřového plece, nakrájeného na sousto
– 450 g kuřecích stehenních škvarků, se zbytkem kosti a bez kůže
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 2 velké cibule, nasekané
– 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 4 šálky hovězího vývaru
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 2 šálky vody
– 2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
– 3 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
– 2 šálky kukuřice (čerstvá nebo mrazěná)
– 2 šálky boby (čerstvé nebo mrazěné)
– 1 zelená paprika, nakrájená
– 1 plechovka (14,5 oz) pasírovaných rajčat
– 1/4 šálku jablečného octa
– 1/4 šálku worchestrové omáčky
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregána
– 2 bobkové listy
– Sůl a pepř podle chuti
– Pálivá omáčka (volitelně, k podávání)

Postup:
1. Opečení masa:
V hrnci nebo holandském hrnci si rozehřejte rostlinný olej při středním až vysokém ohni. Přidejte hovězí a vepřové kousky masa a zprudka je zprudka opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Ve stejném hrnci zprudka opečte kuřecí stehenní škvarky. Jakmile jsou opečené, vyjměte je a dejte stranou s ostatním masem.

2. Připravení zeleniny:
Do stejného hrnce přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nebudou skleněné, asi 5 minut. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud voní.

3. Spojení ingrediencí:
Vraťte všechno opečené maso zpět do hrnce. Přidejte hovězí vývar, kuřecí vývar a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na simmer. Přidejte brambory, mrkev, kukuřici, boby a zelenou papriku do hrnce.

4. Přidání rajčat a koření:
Vmíchejte pasírovaná rajčata, jablečný ocet a worchestrovou omáčku. Posypte tymiánem a oregánem. Přidejte bobkové listy a dochuťte solí a pepřem.

5. Vaření na mírném ohni:
Zakryjte hrnec a nechte burgoo vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny. Občas promíchejte. Polévka je hotová, když je maso velmi měkké a zelenina provařená.

6. Doladění chuti:
Vyjměte kuřecí stehna, rozetřete maso a vyhoďte kosti. Opečené kuřecí maso vraťte zpět do hrnce. Ochutnejte burgoo a dle potřeby přidejte další sůl, pepř nebo pálivou omáčku.

7. Podávání:
Nalejte horké burgoo do miskov a podávejte s křupavým chlebem nebo kukuřičným chlebem. Užijte si lahodné a syté chutě tohoto tradičního jídla!

Kentucký Burgoo je univerzální jídlo ideální k nasycení davů. Dokonce je ještě lepší druhý den, kdy se chutě nadále prolínají.

Don't Miss

Spaghetti Carbonara: A Timeless Classic from Rome with a Creamy, Meaty Twist

Špagety Carbonara: Tradiční klasika z Říma s krémovým, masitým nádechem

„`html Spaghetti Carbonara: Tradiční klasika z Říma s krémovým, masitým
Warm Cinnamon Gingerbread Cake – A Cozy Spice-Infused Dessert

Teplý skořicový perník s medem – útulný kořeněný dezert

Teplý skořicovo-zázvorový perník – Uklidňující kořeněný dezert Tento teplý skořicovo-zázvorový