Srdci lahodná houbová stroganoff: Pohlcující vegetariánská lahůdka
Hledáte útulné a uspokojivé jídlo bez masa? Tento srdci lahodný houbový stroganoff je ideálním komfortním pokrmem plným bohatých, chutných příchutí. S obsahem houb a krémové omáčky je tato pochoutka jistě pochoutkou jak pro vegetariány, tak i pro nevegetariány. Podávejte jej s vajíčkovými nudlemi nebo rýží pro kompletní, naplňující jídlo.
Ingredience:
– 2 lžíce másla
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 450 g směsi hub (např. žampiony, portobello a shitake), nakrájené
– 2 lžíce hladké mouky
– 240 ml zeleninového vývaru
– 240 ml zakysané smetany
– 1 lžíce dijonské hořčice
– 1 lžíce worchestrové omáčky (ubezpečte se, že je vegetariánská)
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)
– Vajíčkové nudle nebo rýže (na podávání)
Postup:
1. Příprava Základu: Na velké pánvi zahřejte máslo a olivový olej na středním plameni. Přidejte jemně nasekanou cibuli a osmahněte, dokud nebude průsvitná a začne se karamelizovat, asi 5-7 minut.
2. Přidejte Česnek a Houby: Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud nezavoní. Přidejte nakrájené houby a vařte, dokud neuvolní šťávy a nezměknou, asi 10 minut.
3. Příprava Omáčky: Posypte mouku na houbu a dobře promíchejte. Postupně přilijte zeleninový vývar za stálého míchání, aby nevznikly hrudky. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4. Vytvořte Příchuť Stroganoffu: Zamíchejte do omáčky zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, worchestrovou omáčku a uzenou papriku. Vařte dalších 2-3 minuty za stálého míchání, dokud se všechno dobře nespojí a neprohřeje. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
5. Podávejte: Stroganoff z hub podávejte na lůžku vajíčkových nudlí nebo rýže. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí pro osvěžující nádech barev a chutí.
Užijte si srdci lahodný houbový stroganoff, pohlcující a lahodné jídlo, které je ideální na jakýkoliv večer v týdnu!