Francouzská čokoládová delikatesa Éclair: Božské pečivo plněné krémovou dekadencí

2024-07-19
French Chocolate Éclair Delight: A Heavenly Pastry Filled with Creamy Decadence

Francouzský Čokoládový Éclair Delight: Nebeská pečivo naplněné krémovou dekadencí

Éclair je klasické francouzské pečivo známé pro svou jemnou, vzdušnou texturu a bohatou, krémovou náplň. Tento lahodný zážitek obsahuje lehký těsto choux naplněné lahodným vanilkovým nebo čokoládovým krémem a zdobené lesklou čokoládovou polevou. Perfektní pro speciální příležitosti nebo jako plnění, tyto éclairs přenesou vaše chuťové buňky do krásné cukrárny ve Francii.

Suroviny:

Pro těsto Choux:
– 1/2 šálku (120 ml) vody
– 1/2 šálku (120 ml) mléka
– 1/2 šálku (115 g) másla
– 1 lžíce (12 g) krystalového cukru
– 1/4 lžičky soli
– 1 šálek (125 g) hladké mouky
– 4 velká vejce

Pro náplň krému:
– 2 šálky (480 ml) celého mléka
– 1/2 šálku (100 g) krystalového cukru
– 1 lusk vanilky, rozpůlený a semena vyškrábnutá (nebo 2 lžičky vanilkového extraktu)
– 1/4 šálku (30 g) kukuřičného škrobu
– 5 velkých žloutků
– 2 lžíce (30 g) másla, nakrájené na kousky

Pro čokoládovou polevu:
– 1/2 šálku (120 ml) tučné smetany
– 4 oz (115 g) hořké nebo polosladké čokolády, drobno nakrájené
– 1 lžíce (14 g) másla

Postup:

1. Příprava těsta Choux:
1. Předehřejte troubu na 200 ° C a plech vyložte pečicím papírem.
2. V kastrůlku smíchejte vodu, mléko, máslo, cukr a sůl. Ohřívejte na střední teplotu až směs začne vařit.
3. Snížte teplotu, přidejte najednou mouku a silně míchejte vařečkou. Vařte za stálého míchání, dokud směs nevytvoří kouli a neoddělí se od stěn hrnce (asi 1-2 minuty).
4. Odstraňte z tepla a nechte těsto zchladnout (asi 5 minut).
5. Přidejte vejce jedno po druhém, po každém dobře rozšlehejte, dokud těsto nebude hladké a lesklé.
6. Převeďte těsto do zdobícího sáčku s velkým kulatým nástavcem.
7. Rozetřete 10cm dlouhé proužky na připravený plech na pečicím papíru ve vzdálenosti asi 5 cm.
8. Pečte 25-30 minut, nebo dokud nebudou éclairs nadýchané a zlatavé. Snížte teplotu trouby na 175°C a pečte dalších 10 minut, aby byly uvnitř zcela suché.
9. Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout na mřížce.

2. Příprava krému:
1. V kastrůlku ohřejte mléko a vanilkový lusk (pokud používáte) na střední teplotu, dokud se jen začne vařit. Odstraňte z tepla a nechte 10 minut vyluhovat. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho později.
2. V misce smíchejte cukr, kukuřičný škrob a žloutky, dokud nebudou hladké a zbledlé.
3. Postupně vlijte horké mléko do směsi vajec, aby se vajíčka zahřála.
4. Vraťte směs zpět do kastrůlku a za stálého míchání vařte na střední teplotu, dokud nepřituhne a nezačne vařit.
5. Odstraňte z tepla a vmíchejte máslo a vanilkový extrakt (pokud jste nepoužili vanilkový lusk).
6. Krém nalijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií (na povrch tlačte přímo, aby se nevytvořila krusta) a nechte vychladnout v lednici.

3. Příprava čokoládové polevy:
1. Ohřejte tučnou smetanu v malém hrnci na střední teplotu, dokud jen zároveň nepovře.
2. Čokoládu nasekejte do nádoby odolné vůči teplu. Přelijte horkou smetanou přes čokoládu a nechte 1 minutu odstát.
3. Směs vyšlehejte dohladka a lesklá. Vmíchejte máslo, dokud se úplně nespojí.

4. Sestavení Éclair:
1. Pomocí malého ostrého nože udělejte příčný řez na straně každého éclair.
2. Převeďte vychlazený krém do zdobícího sáčku s malým kulatým nástavcem.
3. Krém nasypte do každého éclairu přes řez, který jste udělali.
4. Vrchní část každého naplněného éclairu ponořte do teplé čokoládové polevy, nechte přebytečnou polevu stékat.
5. Glazované éclairs položte na mřížku a nechte čokoládu ztuhnout.

Váš Francouzský Čokoládový Éclair Delight je nyní připraven k podávání! Dobrou chuť!

Don't Miss

The Quintessential Quinoa Salad with Lentils and Delicata Squash

Podstatný salát z číny s čočkou a dýní delicata

Klasický salát s kvinojí, čočkou a cuketou Tento zdravý a
Hearty Fettuccine Alfredo with Tender Chicken

Srdcová Fettuccine Alfredo s jemným kuřecím masem

Srdcová Fettuccine Alfredo s Jemným Kuřecím Masem Toto lahodné jídlo