Krémové krevety v česnekové omáčce Alfredo se špenátem a sušenými rajčaty
„`html
Toto lahodné, krémové jídlo kombinuje bohaté chutě krevet v česnekové omáčce, zemitost špenátu a jemnou sladkost sušených rajčat. Perfektní pro útulnou večeři, připravené do 30 minut a jistě potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny:
– 340 g fazolové těstoviny nebo těstoviny dle vašeho výběru
– 450 g velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
– 3 lžíce másla
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 240 ml smetany ke šlehání
– 100 g nastrouhaného parmazánu
– 100 g čerstvého špenátu, hrubě nasekaného
– 120 g sušených rajčat, nakrájených na plátky
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)
Postup:
1. Uvařte těstoviny: Dovolte velkému hrnci osolené vody dojít k varu. Přidejte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceďte a dejte stranou.
2. Orestujte krevety: Na velké pánvi rozpusťte 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte krevety, osolte a opečte až do růžova a průhlednosti, asi 2-3 minuty na každou stranu. Přendejte krevety na talíř a odložte stranou.
3. Připravte omáčku: Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající 2 lžíce másla. Přidejte česnek a orestujte do zapáchání, asi 1 minutu. Nalijte smetanu a nechte provařit. Vmíchejte parmazán, dokud se nerozpustí a omáčka zhoustne, asi 5 minut.
4. Přidejte zeleninu: Vmíchejte nasekaný špenát a sušená rajčata. Vařte, dokud špenát nezvadne, asi 2-3 minuty.
5. Smíchejte všechno dohromady: Přidejte uvařené těstoviny a krevety na pánev. Promíchejte, aby se všechno obalilo v krémové omáčce. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
6. Ozdobte a podávejte: Posypejte čerstvě nasekanou petrželí. Podávejte ihned a užijte si krémové krevety v česnekové omáčce Alfredo se špenátem a sušenými rajčaty!
Poznámka: Pro lehčí verzi můžete polovinu smetany nahradit kuřecím vývarem nebo použít polotučný smetanový krém.
„`