Krémové krevety s česnekem Alfredo se špenátem a sušenými rajčaty

2024-07-18
Creamy Garlic Shrimp Alfredo with Spinach and Sun-Dried Tomatoes

Krémové krevety v česnekové omáčce Alfredo se špenátem a sušenými rajčaty

„`html

Toto lahodné, krémové jídlo kombinuje bohaté chutě krevet v česnekové omáčce, zemitost špenátu a jemnou sladkost sušených rajčat. Perfektní pro útulnou večeři, připravené do 30 minut a jistě potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:
– 340 g fazolové těstoviny nebo těstoviny dle vašeho výběru
– 450 g velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
– 3 lžíce másla
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 240 ml smetany ke šlehání
– 100 g nastrouhaného parmazánu
– 100 g čerstvého špenátu, hrubě nasekaného
– 120 g sušených rajčat, nakrájených na plátky
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:
1. Uvařte těstoviny: Dovolte velkému hrnci osolené vody dojít k varu. Přidejte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceďte a dejte stranou.

2. Orestujte krevety: Na velké pánvi rozpusťte 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte krevety, osolte a opečte až do růžova a průhlednosti, asi 2-3 minuty na každou stranu. Přendejte krevety na talíř a odložte stranou.

3. Připravte omáčku: Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající 2 lžíce másla. Přidejte česnek a orestujte do zapáchání, asi 1 minutu. Nalijte smetanu a nechte provařit. Vmíchejte parmazán, dokud se nerozpustí a omáčka zhoustne, asi 5 minut.

4. Přidejte zeleninu: Vmíchejte nasekaný špenát a sušená rajčata. Vařte, dokud špenát nezvadne, asi 2-3 minuty.

5. Smíchejte všechno dohromady: Přidejte uvařené těstoviny a krevety na pánev. Promíchejte, aby se všechno obalilo v krémové omáčce. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

6. Ozdobte a podávejte: Posypejte čerstvě nasekanou petrželí. Podávejte ihned a užijte si krémové krevety v česnekové omáčce Alfredo se špenátem a sušenými rajčaty!

Poznámka: Pro lehčí verzi můžete polovinu smetany nahradit kuřecím vývarem nebo použít polotučný smetanový krém.
„`

Don't Miss

Elegant Sundays: Traditional Roast Duck with Orange Glaze and Herb Stuffing

Elegantní neděle: Tradiční pečená kachna s pomerančovou polevou a bylinkovou nádivkou

Elegantní neděle: Tradiční pečená kachna s pomerančovou polevou a bylinkovou
Hearty Chicken and Chickpea Soup: A Nutrient-Packed Comfort Meal for Chilly Days

Syrová kuřecí polévka s cizrna: Výživný komfortní jídlo pro chladné dny

Syrová kuřecí polévka s cizrna: Výživná pohodová jídlo na chladné