Chuťově bohatý bylinně pečený rybí pokrm s čerstvou zeleninou
Popis
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje jemné chutě čerstvých bylinek a něžné, drobivé ryby s výběrem sezónní zeleniny. Skvělý pro lehkou večeři nebo výživný oběd, tento bylinně pečený rybí pokrm se jistě stane oblíbeným ve vaší domácnosti. Jednoduchá příprava a vynikající chuť z něj udělají recept, který si budete často připravovat jak na speciální příležitosti, tak i na každodenní jídla.
Ingredience###
- 4 filety bílé ryby (například treska, molva nebo tilápie)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekaného
- 1 citron, nakrájený
- 1 lžíce čerstvé nasekané rozmaryny
- 1 lžíce čerstvé nasekané tymiánu
- 1 lžíce čerstvé nasekané petržele
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek cherry rajčat, rozkrojených
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 cuketa, nakrájená
- 1 červená cibule, nakrájená
Postup###
- Předehřejte troubu na 200°C. Vystelte plech na pečení pečicím papírem nebo jej jemně promažte olivovým olejem.
- Položte filety ryby na plech. Zakápějte olivovým olejem a posypte nasekaným česnekem.
- Rozložte plátky citronu na vrch ryb pro dodání chuti.
- V malé míse smíchejte nasekanou rozmarýnu, tymián a petržel. Bylinky rovnoměrně posypte na rybí filety. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Rozložte cherry rajčata, červenou papriku, cuketu a červenou cibuli kolem ryby na plechu.
- Zakápějte zeleninu trochou olivového oleje a ochuťte solí a pepřem.
- Pécte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud není ryba uvařená a snadno se rozpadá vidličkou.
- Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
- Podávejte bylinně pečenou rybu s čerstvě pečenou zeleninou na straně. Pokud si přejete, ozdobte další čerstvou petrželí.
Nechť vám chutná váš Chuťově bohatý bylinně pečený rybí pokrm s čerstvou zeleninou jako zdravé a výborné jídlo!