Flavorful Herb-Roasted Fish with Fresh Vegetables

Chuťově bohatý bylinně pečený rybí pokrm s čerstvou zeleninou

###Popis
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje jemné chutě čerstvých bylinek a něžné, drobivé ryby s výběrem sezónní zeleniny. Skvělý pro lehkou večeři nebo výživný oběd, tento bylinně pečený rybí pokrm se jistě stane oblíbeným ve vaší domácnosti. Jednoduchá příprava a vynikající chuť z něj udělají recept, který si budete často připravovat jak na speciální příležitosti, tak i na každodenní jídla.

###Ingredience###

  • 4 filety bílé ryby (například treska, molva nebo tilápie)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 citron, nakrájený
  • 1 lžíce čerstvé nasekané rozmaryny
  • 1 lžíce čerstvé nasekané tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petržele
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek cherry rajčat, rozkrojených
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 červená cibule, nakrájená

###Postup###

  1. Předehřejte troubu na 200°C. Vystelte plech na pečení pečicím papírem nebo jej jemně promažte olivovým olejem.
  2. Položte filety ryby na plech. Zakápějte olivovým olejem a posypte nasekaným česnekem.
  3. Rozložte plátky citronu na vrch ryb pro dodání chuti.
  4. V malé míse smíchejte nasekanou rozmarýnu, tymián a petržel. Bylinky rovnoměrně posypte na rybí filety. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  5. Rozložte cherry rajčata, červenou papriku, cuketu a červenou cibuli kolem ryby na plechu.
  6. Zakápějte zeleninu trochou olivového oleje a ochuťte solí a pepřem.
  7. Pécte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud není ryba uvařená a snadno se rozpadá vidličkou.
  8. Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
  9. Podávejte bylinně pečenou rybu s čerstvě pečenou zeleninou na straně. Pokud si přejete, ozdobte další čerstvou petrželí.

Nechť vám chutná váš Chuťově bohatý bylinně pečený rybí pokrm s čerstvou zeleninou jako zdravé a výborné jídlo!

The source of the article is from the blog publicsectortravel.org.uk