Korejské kořeněné dak galbi: lahodně restované kuřecí maso a zelenina

2024-07-15
Spicy Korean Dak Galbi: Savory Stir-fried Chicken and Vegetables

Korejské pikantní dak galbi: Lahodné smažené kuře se zeleninou

Dak Galbi je oblíbené korejské jídlo, známé svými pikantními, lahodnými chutěmi a jasnou kombinací něžného kuřete a různé zeleniny. Toto jídlo je často vařeno přímo na stole před hosty, což z něj dělá zábavné a interaktivní jídlo. Pikantní marináda se během smažení společně s kuřetem a zeleninou prolíná, vytvářejíce chutné a syté jídlo, které skvěle ladí s miskou rýže.

Ingredience:

  • 450 g kuřecích stehenních řízků bez kostí a kůže, nakrájených na kousky
  • 1 malý sladký brambor, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 1 malá mrkev, oloupaná a nakrájená
  • 1/2 malé kapusty, nakrájené
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 120 g rýžových koláčků (tteokbokki), namočených ve vlažné vodě
  • 2 stonky jarní cibulky, nasekané na 5 cm kousky
  • 30 ml rostlinného oleje

Pikantní marináda:

  • 60 ml gochujangu (korejské červené paprikové pasta)
  • 30 ml sójové omáčky
  • 15 ml gochugaru (korejské červené papričky v lístcích)
  • 15 ml cukru
  • 15 ml rýžového octa
  • 15 ml sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekaného
  • 2,5 cm kousky zázvoru, nasekané
  • 15 ml sezamových semínek

Postup:

  1. V míse smíchejte všechny ingredience pikantní marinády. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí a omáčka bude dobře spojená.
  2. Přidejte kousky kuřete do mísy a promíchejte, dokud nebudou všechny kousky pořádně potaženy marinádou. Nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně 1 hodinu.
  3. Rozehřejte velkou těžké dno pánve nebo nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte rostlinný olej.
  4. Až se olej zahřeje, přidejte marinované kuře do pánve a vařte asi 5 minut za častého míchání.
  5. Zmírněte teplotu na střední a přidejte sladký brambor, mrkev, kapustu a cibuli do pánve. Dobře promíchejte. Vařte dalších 7-8 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
  6. <li-Odstavte namočené rýžové koláčky a přidejte je do pánve spolu s jarními cibulkami. Vše dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut, dokud nebudou rýžové koláčky měkké a jídlo bude důkladně prohřáté.

  7. Podávejte horké, ozdobené dalšími sezamovými semínky a jarní cibulkou podle libosti, vedle páry rýže.

Vychutnejte si pikantní, lahodné a uspokojivé chutě tohoto klasického korejského pokrmu Dak Galbi!

Don't Miss

Luxurious Lemon Zebra Cake with Exotic Zest

Luxusní citronový zebrový dort s exotickou kůrou

Luxusní citronový koláč Zebra s exotickou šťávou Tento luxusní citronový
Crunchy Mexican Street Corn Dip with a Twist of Lime-Infused Feta

Chrupavý mexický street corn dip s přídavkem limetkového fety

Křupavý mexický dip ze ulice s otočkou limeovo-nakyslého feta sýra