Vlahé červený kari s tofu a zeleninou
Tento chutný a aromatický červený kari s tofu a zeleninou kombinuje teplé koření, krémové kokosové mléko a živé čerstvé bylinky, aby vytvořil vydatné a lahodné jídlo. Plný pestrobarevné zeleniny a něžného tofu je tento recept zároveň výživný a plný chuti. Perfektní na večeři během týdne nebo na speciální příležitost, toto kari jistě potěší vaše chuťové buňky a budete chtít víc.
Ingredience:
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 malá cibule, nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekaného
– 1 lžíce zázvoru, nasekaného
– 3 lžíce thajského červeného kari pasty
– 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
– 1 1/2 šálku zeleninového vývaru
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 kostka (14 oz) pevného tofu, nakrájeného na kostky
– 1 šálek mini kukuřice, rozkrojené na půlky
– 1 červená paprika, na tenké plátky nakrájená
– 1 šálek luskového hrášku
– 1 šálek brokolice, růžičky
– 1 šálek mrkve, na tenké plátky nakrájené
– 1 lžíce limetkové šťávy
– 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandru
– 2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
– Vařená bílá rýže, k podávání
Postup:
Krok 1: Příprava tofu
1. Tofu odceďte a odstraňte přebytečnou vlhkost zabalíme do čistého ručníku a polože na 15 minut těžký předmět.
2. Odstřihněte odce- děné tofu na kostky o velikosti 1 palce a odložte stranou.
Krok 2: Restování aromatických látek
1. Ohřejte rostlinný olej na velké pánvi nebo woku na střední oheň.
2. Přidejte nasekanou cibuli a restujte 2-3 minuty, dokud nezměkne a nebude průsvitná.
3. Zamíchejte nasekaný česnek a zázvor a restujte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
Krok 3: Vytvoření základu kari
1. Přidejte do pánve thajskou červenou kari pastu, dobře promíchejte s aromatickými látkami.
2. Nalijte kokosové mléko, zeleninový vývar, sójovou omáčku a hnědý cukr. Zamíchejte a spojte všechno dohromady.
3. Přiveďte směs k mírnému varu.
Krok 4: Přidání tofu a zeleniny
1. Opatrně přidejte kostky tofu do pánve, zamíchejte tak, aby se celé potřely kari omáčkou.
2. Přidejte mini kukuřici, červenou papriku, luskový hrášek, brokolici a mrkev. Dobře promíchejte, aby byla veškerá zelenina potřena omáčkou.
3. Vařte kari na středním ohni asi 10-15 minut, dokud nebude zelenina měkká, ale stále křupavá.
Krok 5: Dokončení pokrmu
1. Zamíchejte limetkovou šťávu pro osvěžení pokrmu.
2. Před podáním ozdobte kari čerstvě nasekaným koriandrem a bazalkou.
Krok 6: Podávání
1. Podávejte červené kari s tofu a zeleninou s vařenou bílou rýží.
2. Vychutnejte si tento živý a chutný pokrm, dokud je horký!
Toto lahodné thajské červené kari je dokonalou kombinací koření, krémovosti a svěžesti. Kombinace tofu a zeleniny zajišťuje, že každé sousto bude uspokojivé a lahodné.