Prosciutto obalený vepřový řízek s pečeným zeleninou a bylinkovou omáčkou

2024-07-13
Prosciutto-Wrapped Pork Tenderloin with Roasted Vegetables and Herb Sauce

Vepřová panenka obalená prosciuttem s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou

Tento elegantní a chutný pokrm obsahuje něžnou vepřovou panenku obalenou v pikantním prosciuttu, pečenou do dokonalosti vedle směsi zeleniny a doplněnou bohatou bylinkovou omáčkou. Tento recept je ideální pro večírek nebo speciální rodinné jídlo, slibuje, že svým spojením textur a chutí imponuje.

Suroviny:

Na vepřovou panenku:
– 1 vepřová panenka (asi 1-1,5 libry)
– 6-8 plátků prosciutta
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané

Na pečenou zeleninu:
– 1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kousky
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
– 1 červená paprika, nasekaná
– 1 žlutá paprika, nasekaná
– 1 červená cibule, nakrájená na klíčky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného tymiánu
– Sůl a pepř podle chuti

Na bylinkovou omáčku:
– 1/2 šálku čerstvé petržele, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého bazalku, jemně nasekaného
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, jemně nasekaného
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Příprava vepřové panenky:
– Předehřejte troubu na 200°C.
– Osolte a opepřete vepřovou panenku.
– Obalte panenku plátky prosciutta, překrývajíc je trochu, aby pokryly celý povrch.
– Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu.
– Přidejte nasekaný česnek na pánev a osmahněte asi 1 minutu.
– Vložte obalenou panenku na pánev a zprudka opečte ze všech stran, asi 2-3 minuty na každé straně.

2. Pečení zeleniny:
– Zatímco se panenka opéká, v míse smíchejte sladký brambor, mrkev, papriky a červenou cibuli s 2 lžícemi olivového oleje, tymiánem, solí a pepřem.
– Zeleninu rovnoměrně rozprostřete na plech na pečení.

3. Pečení vepřové panenky a zeleniny:
– Přesuňte opékanou panenku na plech s zeleninou.
– Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud vnitřní teplota vepřového nedosáhne 63°C a zelenina bude měkká a lehce karamelizovaná.
– Nechte vepřové maso odpočívat 5-10 minut před krájením.

4. Příprava bylinkové omáčky:
– Zatímco se vepřové maso a zelenina pečou, smíchejte petržel, bazalk, koriandr, olivový olej, citronovou šťávu a nasekaný česnek v malé míse.
– Osolte a opepřete podle chuti a dobře promíchejte.

5. Podávání:
– Nastříhejte vepřovou panenku na medailonky.
– Pokrájenou zeleninu a kousky vepřového masa rovnoměrně rozložte na talíře.
– Přetřete bylinkovou omáčkou vepřové maso a zeleninu.
– Podávejte okamžitě a užijte si toto lahodné a elegantní jídlo.

Tato vepřová panenka obalená prosciuttem s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou určitě zazáří na každém stolu. Kombinace šťavnatého vepřového masa, křupavého prosciutta, pečené zeleniny a voňavé bylinkové omáčky vytváří nezapomenutelný zážitek z jídla.

Don't Miss

Heavenly Spinach and Ricotta Stuffed Manicotti

Nebeské špenátové a ricottové plněné manikotti

Božské nádivky z špenátu a ricotty do manicotti Špenát a
Jambalaya: A Flavorful Creole Delight to Transport Your Taste Buds to New Orleans

Jambalaya: Chuťově bohatá kreolská lahůdka, která vás přenese do New Orleans.

Jambalaya: Chutná kreolská lahůdka, která vás svým aroma přenese přímo