Belgické vafle s oříškově kořeněnou šlehačkou

2024-07-11
Belgian Waffles with Nutmeg-Spiced Whipped Cream

Belgické vafle se strouhanou smetanou s muškátovým oříškem

Belgické vafle se strouhanou smetanou s muškátovým oříškem jsou lahodným snídaněmi, které do vaší kuchyně přinášejí chutě Belgie s náznakem teplých koření. Tento recept obsahuje lehké a nadýchané vafle s křupavou vnější stranou a vzdušným vnitřkem, dokonale doplněné bohatou, muškátově ochucenou šlehačkou. Ideální na víkendový brunch nebo jako speciální pochoutka, tyto vafle jistě zaujmou.

Ingredience:
# Pro vafle:
2 šálky hladké mouky
2 lžíce krystalového cukru
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/2 šálku nesoleného másla, rozpuštěného a vychlazeného
1 3/4 šálky mléka
2 velká vejce
1 lžičku vanilkového extraktu

# Pro strouhanou smetanu s muškátovým oříškem:
1 šálek tučného šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:
# Vafle:
1. Předehřejte vaflový lis podle pokynů výrobce.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
3. V další misce smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt.
4. Vlijte mokré ingredience do suchých a promíchejte, dokud se právě spojí. Nepřemíchejte; těsto by mělo být mírně hrudkovité.
5. Vaflový lis potřete tenkou vrstvou oleje nebo rozpuštěného másla.
6. Vlijte naběračkou těsto do předehřátého vaflového žehliče, rovnoměrně ho rozetřete. Zavřete vaflový lis a podle specifických pokynů vašeho vaflového žehliče dejte péct, dokud nezbělají a nezezlátne.
7. Vyjměte vafli a udržujte ji teplou. Opakujte s ostatním těstem.

# Strouhaná smetana s muškátovým oříškem:
1. Ve velké vychlazené misce uberte tučnou smetanu, dokud začne zhoustnout.
2. Postupně přidejte moučkový cukr, mletý muškátový oříšek a vanilkový extrakt.
3. Pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří čvachtající špičky.

Servírování:
1. Na talíři podávejte teplé belgické vafle.
2. Štědře naberte strouhanou smetanu s muškátovým oříškem na vrch vafle.
3. Volitelně můžete přidat čerstvé ovoce, javorový sirup nebo posypat moučkovým cukrem na závěr.

Užijte si své lahodné belgické vafle se strouhanou smetanou s muškátovým oříškem!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Spicy Thai Basil Chicken (Pad Kra Pao Gai)

Pikantní thajské bazalkové kuře (Pad Kra Pao Gai)

Plněné thajské kuře s bazalkou (Pad Kra Pao Gai) Plněné
Flavorful Thai Red Curry with Chicken and Vegetables

Chuťově bohaté Thajské červené kari s kuřetem a zeleninou

Chutné thajské červené kari s kuřetem a zeleninou Toto exotické