Krevetová chuťovka Cauche de Camarones: lahodné ekvádorské krevetové ragú

2024-07-11
Cauche de Camarones: A Delightful Ecuadorian Shrimp Stew

Cauche de Camarones: Lahodný Ekvádorský Krevetový Guláš

Cauche de Camarones je lahodný krémový krevetový guláš pocházející z Ekvádoru. Jedná se o lahodnou směs něžných krevet, sametového sýra a bohatého kokosového mléka. Každá lžička nabízí explozi chutí, takže je ideálním jídlem pro ty, kteří si užívají mořské plody s trochou tropického nádechu.

Ingredience:

  • 450 g velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 240 ml kokosového mléka
  • 240 ml mléka
  • 160 g nastrouhaného sýra mozzarella
  • 1 velká cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekaného na jemno
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce achiote prášku (annatto)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Na velkém hrnci zahřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a nasekaný česnek a orestujte, dokud cibule není průhledná a vonná.
  2. Vsypejte achiote prášek a mletý kmín a vařte další minutu.
  3. Přidejte kokosové mléko a běžné mléko, přiveďte směs k mírnému varu. Snížte teplotu a vařte asi 5 minut za občasného míchání.
  4. Po částech přidejte nastrouhaný sýr mozzarella a neustále míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a směs nebude hladká.
  5. Přidejte oloupané a vyčištěné krevety do hrnce. Vařte 5-7 minut, nebo dokud krevety nejsou hotové a mají neprůhlednou barvu.
  6. Ochutnejte guláš solí a pepřem a případně upravte koření podle potřeby.
  7. Nalejte Cauche de Camarones do mís a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.

Užijte si lahodný a krémový Cauche de Camarones jako hlavní pokrm, podávaný s rýží nebo křupavým chlebem k namočení do každé lahodné omáčky!

Don't Miss

Hearty Tuscan Tomato and Spinach Soup

Srdceplná toskánská rajčatová a špenátová polévka

Srdcová toskánská rajčatová polévka se špenátem Tato srdcová toskánská rajčatová
Rich Provençal Beef Daube: A Slow-Cooked Symphony of Southern French Flavors

Bohatá provensálská hovězí daube: Pomalu vařená symfonie jižních francouzských chutí

Šepot mistrálských větrů proplétajících se olivovými háji, opojná vůně levandulových