Flavorful Chicken Curry with Ultimate Comfort

Vlahé kuřecího kari s nejvyšším pohodlím

Kuřecí kari je lahodná a chutná pochoutka, která přináší teplotu a pohodlí do každého jídla. Tento pokrm kombinuje kousky jemného kuřecího masa s bohatou a aromatickou kari omáčkou, která je protkána směsí bylinek a koření. Skvěle se hodí k podávání s rýží nebo naan chlebem, toto kuřecí kari se jistě stane oblíbeným jídlem rodiny.

Suroviny:

– 1 liber kuřecích prsou, nakrájených na kousky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 palcový kousek zázvoru, nastrouhaný
– 2 lžíce kari prášku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička kurkumy
– 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
– 1 plechovka (14 oz) nasekaných rajčat
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– Sůl a pepř podle chuti
– Nadrobno nasekaná čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup:

1. **Příprava kuřete:**
– Osolte a opepřete kousky kuřete. Dejte stranou.

2. **Připravte aromatické přísady:**
– V hrnci nebo nizozemském hrnci zahřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud není měkká a průhledná, asi 5-7 minut.
– Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor do hrnce a vařte další minutu, dokud voní.

3. **Přidejte koření:**
– Vmešejte do hrnce kari prášek, mletý kmín, mletý koriandr a kurkumu. Vařte dalších 2 minuty, aby se koření osmažilo a získalo vůni.

4. **Uvařte kuře:**
– Přidejte osolené kousky kuřete do hrnce a zamíchejte je do kořeněné směsi. Vařte, dokud nebude kuře na všech stranách lehce zhnědlé, asi 5 minut.

5. **Vytvořte kari omáčku:**
– Přilijte kokosové mléko, nasekaná rajčata (s šťávou) a kuřecí vývar. Dobře promíchejte všechny suroviny.

6. **Přiveďte kari na var:**
– Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu na minimum a pokličte hrnec. Nechte kari vařit 20-25 minut nebo dokud není kuře něžné a provařené.

7. **Poslední úpravy:**
– Ochuťte kari a případně přidejte další sůl a pepř.

8. **Podávání:**
– Do mís nalijte kuřecí kari a ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem. Podávejte horké s rýží nebo naan chlebem.

Užijte si toto lahodné a aromatické kuřecí kari, pokrm který přináší nejvyšší pohodlí a chuť na váš jídelní stůl!

The source of the article is from the blog publicsectortravel.org.uk

Web Story