Heavenly BBQ Honey Sriracha Chicken with Exotic Cajun Barley

Nebeští BBQ Medoví Srirachoví Kuřecí s Exotickou Kajunskou Čočkou

Tento pokrm kombinuje sladké a pikantní chutě medu a Srirachy s něžným kuřetem, vytvářející dokonalou harmonii v každém soustu. Exotická čočka, protkaná kajunskými kořením, přidává lákavě odvážnou a oříškovou složku, čímž se jedná o jedinečné a nezapomenutelné jídlo.

### Ingredience

#### Pro Kuře:
– 4 **kuřecí prsa**
– 1/4 šálku **medu**
– 2 lžíce **omáčky Sriracha**
– 2 lžíce **sojové omáčky**
– 1 lžíce **olivového oleje**
– 1 stroužek **česneku**, nasekaný
– 1 lžička **kouřené papriky**
– Sůl a pepř podle chuti

#### Pro Čočku:
– 1 šálek **perlové čočky**
– 1 lžíce **olivového oleje**
– 1 **malá cibule**, jemně nasekaná
– 1 **červená paprika**, nakrájená na kousky
– 1 **cibulový stvol**, nakrájený na kostičky
– 2 stroužky **česneku**, nasekané
– 2 šálky **zeleninového vývaru**
– 1 lžička **kajunského koření**
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvě nasekaná **petržel** na ozdobu

### Postup

#### Příprava Kuřete:
1. V misce smíchejte **med**, **Srirachu**, **sojovou omáčku**, **olivový olej**, **česnek** a **kouřenou papriku**. Šlehejte, dokud nebudou dobře propojeny.
2. Položte **kuřecí prsa** do velké potravinové tašky nebo mělké mísy. Nalijte marinádu přes kuře. Uzavřete tašku (nebo přiklopte mísu) a nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut nebo až 4 hodiny pro intenzivnější chuť.
3. Předehřejte gril nebo troubu na 190°C.
4. Vyklopte kuře z marinády, setřepte přebytečnou. Osolte a opepřete.
5. Grilujte nebo pečte kuře 20-25 minut, nebo dokud není propečené a vnitřní teplota nedosáhne 74°C. Otočte kuře na druhou stranu uprostřed pečení pro rovnoměrnou úpravu.
6. Nechte kuře pár minut odpočinout před krájením.

#### Příprava Čočky:
1. Opláchněte **perlovou čočku** pod studenou vodou.
2. Ve velkém hrnci zahřejte **olivový olej** na středním ohni. Přidejte **cibuli** a vařte, dokud nezměkne, přibližně 3 minuty.
3. Přidejte **červenou papriku**, **cibulový stvol** a **česnek**; vařte dalších 3-4 minuty, než zelenina změkne.
4. Přidejte **perlovou čočku** a vařte 1-2 minuty, aby se lehce zatáhla.
5. Přilijte **zeleninový vývar** a **kajunské koření**. Přiveďte směs k varu, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 30-40 minut, dokud čočka nebude měkká a tekutina absorbována.
6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

### Podávání:
1. Na každý talíř dejte porci **kajunské čočky**.
2. Položte na ni plátky **BBQ Medového Sriracha Kuřete**.
3. Ozdobte čerstvě nasekanou **petrželí**.
4. Podávejte ihned a pochutnejte si!

Toto **Nebeští BBQ Medové Sriracha Kuře s Exotickou Kajunskou Čočkou** určitě způsobí ohlas při vašem příštím večeři!

The source of the article is from the blog yanoticias.es

Web Story