Šťavnatá kuřecí stehna v medově-sojové omáčce: Dokonalá kombinace sladké a slané

2024-07-08
Juicy Honey Soy Chicken Thighs: The Perfect Blend of Sweet and Savory

Šťavnatá kuřecí stehna s medovo-sojovou omáčkou: Dokonalá kombinace sladkého a slaného

Toto jídlo obsahuje šťavnatá kuřecí stehna marinovaná v lahodné směsi sójové omáčky a medu. Šťavnatá a praskající chutí, je ideální na večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost. Marináda je jednoduchá, ale účinná, což z ní činí recept, ke kterému sáhnete, když chcete něco snadného a dojímavého.

Ingredience###
8 kuřecích stehenních líček (s kůží, s kostí)
1/3 šálku sójové omáčky
1/3 šálku medu
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rýžového octa
1 lžička sezamového oleje
1/4 lžičky černého pepře
1 lžíce sezamových semínek
* 2 stonky jarní cibulky, nakrájené (na ozdobu)

Postup###

1. Příprava Marinády:
V mírně velké misce smíchejte sójovou omáčku, med, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, olivový olej, rýžový ocet, sezamový olej a černý pepř. Vše důkladně promíchejte šlehačem.

2. Marinování Kuřete:
Kuřecí stehna vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku nebo skleněné mísy. Přelijte nad ně marinádu, abyste zajistili, že jsou všechny kousky dobře potažené. Sáček uzavřete nebo mísu přikryjte potravinářskou fólií. Vložte do lednice a nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily.

3. Předehřejte Troubu:
Troubu předehřejte na 200°C. Plech na pečení vyložte alobalem nebo pečicím papírem pro snazší úklid.

4. Uspořádejte Kuře:
Kuřecí stehna vyjměte z marinády, otřete přebytečnou. Usuňte je v jedné vrstvě na připravený plech na pečení. Marinádu si schovejte.

5. Pečení Kuřete:
Pečte kuře v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74°C a kůže nebude křupavá a zhnědlá. Pokud by stehna začala příliš rychle hnědnout, můžete je lehce přikrýt alobalem.

6. Potřete Kuře:
Během pečení kuřete dejte zbylou marinádu do malého hrnce. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a povařte asi 5 minut, dokud se lehce neshoustne. V polovině pečení kuře potřete zredukovanou marinádou pro další chuť a šťavnatost.

7. Ozdobte a Podávejte:
Jakmile je kuře hotové, vyjměte jej z trouby. Na stehna posypte sezamová semínka a nakrájenou jarní cibulku pro zvýraznění barvy a přidanou křupavost. Nechte kuře chvíli odpočinout před podáváním, aby se šťávy rovnoměrně rozdělily.

Podávejte tyto šťavnaté kuřecí stehna s medovo-sojovou omáčkou s vařenou rýží, restovanou zeleninou nebo čerstvým salátem pro kompletní a uspokojivé jídlo. Dobrou chuť!

Don't Miss

Kjøttkaker: Norwegian Meatballs with Rich Brown Gravy and Lingonberry Sauce

Title: Kjøttkaker: Norsk sekaná s bohatou hnědou omáčkou a brusinkovou omáčkou

Kjøttkaker: Norsk kjøttboller med rik brun saus og tyttebærsaus Kjøttkaker
Honey Mustard Chicken: A Delightful Symphony of Sweet and Tangy Flavors

Kuřecí maso s medovo-hořčicovou omáčkou: Rozkošná symfonie sladkých a pikantních chutí.

Medově hořčičné kuře: Rozkošná symfonie sladkých a kyselých chutí Tento