Pečený treska s restovaným bok chojem a citrusovou redukcí.

2024-07-08
Baked Cod with Braised Bok Choy and Citrus Reduction

Pečený treska s dušeným bok choi a citrusovou redukcí

Tento pokrm je lahodnou kombinací něžné pečené tresky, zdravého dušeného bok choi a kyselé citrusové redukce. Je to chutný a výživný pokrm, který je ideální na speciální večeři nebo zdravou možnost večeře během pracovního týdne. Šťavnatost tresky, doplněná svěžestí citrusů a zemitostí bok choi, z tohoto pokrmu činí gurmánský zážitek.

Ingredience:

Pro tresku:
– 4 filety tresky (asi 170 gramů každá)
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička uzené papriky
– 1 citron (na plátky)

Pro dušený bok choi:
– 4 malé hlávky bok choi (na délku rozpoložené)
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce sezamového oleje
– 2 stroužky česneku (nakrájené na drobno)
– 1 lžička nastrouhaného zázvoru
– 240 ml zeleninového vývaru

Pro citrusovou redukci:
– 120 ml pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
– 60 ml citrónové šťávy (čerstvě vymačkané)
– 60 ml limetkové šťávy (čerstvě vymačkané)
– 2 lžíce medu
– 1 lžíce kukuřičného škrobu (rozpuštěného ve 2 lžících vody)

Postup:

1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 200°C.

2. Příprava tresky:
Ochucete filety tresky olivovým olejem, solí, pepřem a uzenou paprikou. Položte filety na plech vyložený pečicím papírem. Na ně naukládejte plátky citronu.

3. Pečte tresku:
Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut nebo dokud se ryba nerozpadá vidličkou.

4. Dušení bok choi:
Zatímco se treska peče, rozehřejte sezamový olej na pánvi na středním ohni. Přidejte nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Osmažte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
Přidejte rozpoložené hlávky bok choi. Přilijte zeleninový vývar a sójovou omáčku. Zakryjte a nechte 5-7 minut dusit, dokud bok choi nebude jemný, ale stále křupavý. Odkryjte a nechte vypařit přebytečnou tekutinu.

5. Příprava citrusové redukce:
V menším hrnci smíchejte pomerančovou, citrónovou a limetkovou šťávu a med. Přiveďte k varu na středním ohni. Přidejte směs kukuřičného škrobu a za stálého míchání vařte, dokud se omáčka zahustí, asi 3-5 minut.

6. Servírujte:
Každý servírující talíř zdobte porcí dušeného bok choi. Na ně položte pečený filet tresky. Přelijte citrusovou redukcí po rybě a bok choi. Podávejte okamžitě.

Dobrou chuť přeje tým Pečená treska s dušeným bok choi a citrusovou redukcí!

Don't Miss

Cauche de Camarones: A Delightful Ecuadorian Shrimp Stew

Krevetová chuťovka Cauche de Camarones: lahodné ekvádorské krevetové ragú

Cauche de Camarones: Lahodný Ekvádorský Krevetový Guláš Cauche de Camarones
Tangy Watermelon Mint Salad with Feta Cheese

Ostružinovo-mátový salát s fetou a melounem

Třebať voňavá melounová salát s mátou a sýrem feta Tento