Hearty Chicken and Noodle Delight

Srdcový těstovinový raut s kuřetem

Tento srdcový těstovinový raut s kuřetem je chutné a výživné jídlo, které spojuje něžné kuřecí maso, zdravé těstoviny a široký výběr zeleniny v bohatém a slaném vývaru. Ideální na kterýkoliv den v týdnu, toto jídlo vás zahřeje a udělá spokojenými.

Ingredience:
– 450 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
– 2 mrkve, nakrájené na kolečka
– 2 stonky řapíku, nakrájené na plátky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 8 šálků kuřecího vývaru
– 225 g vaječných těstovin
– 1 bobkový list
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušené petržele
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)

Postup:
1. **Příprava kuřete:** Osolte a opepřete kuřecí prsa. Na velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte kuřecí prsa a restujte asi 3-4 minuty na každé straně, dokud nezezlátne. Kuře vyndejte z hrnce a odložte stranou.

2. **Restování zeleniny:** Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, nakrájené mrkve a řapík. Restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

3. **Přidání vývaru a bylinek:** Nalijte kuřecí vývar a přidejte bobkový list, sušený tymián a petržel. Nechte směs přivřít.

4. **Vaření kuřete:** Vraťte kuřecí prsa do hrnce. Snížte teplotu na simmer a vařte kuře asi 20-25 minut, nebo dokud není zcela uvařené. Kuře vyndejte z hrnce, roztrhejte vidličkou a vraťte nasekané kuře zpět do hrnce.

5. **Přidání těstovin:** Přidejte vaječné těstoviny do hrnce a vařte podle návodu na obalu, obvykle asi 6-8 minut, dokud nejsou těstoviny měkké.

6. **Ochutnat a podávat:** Ochutnejte a případně dosolte a dosolte podle chuti. Bobkový list vyberte ven.

7. **Ozdobení a podávání:** Nalijte polévku do mís a ozdobte nasekanou petrželkou před podáváním. Dobrou chuť k vašemu srdcovému těstovinovému rautu s kuřetem!

Tento recept je ideální na útulnou rodinnou večeři nebo kdykoli budete potřebovat misku srdcového, domácího komfortního jídla.

The source of the article is from the blog mivalle.net.ar