Nádherný limetkový želé dort: osvěžující dezert s pikantním twistem

2024-07-08
Delightful Lemon Jelly Tart: A Refreshing Dessert with a Zesty Twist

Nádherný citronový želé koláč: Osvěžující dezert s pikantním nádechem

Tento nádherný citronový želé koláč je osvěžující dezert, který kombinuje pikantní svěžest citronů s hladkou, chvějivou texturou želé. Položený na křehkém, máslovém sušenkovém těstě, tato lahůdka nabízí dokonalou rovnováhu pikantnosti a sladkosti, což z něj dělá skvělý závěr jakéhokoli jídla. Skvělý pro letní večírky nebo jako lehká tečka po bohaté večeři, tento citronový želé koláč jistě ohromí vaše hosty.

Suroviny:

Na těsto:
– 1 1/2 šálků (180g) sušených sušenek nebo třtinových sušenek, rozemletých
– 1/4 šálku (50g) cukru
– 1/2 šálku (115g) nesoleného másla, rozpuštěného

Na citronovou želé náplň:
– 1 šálek (240ml) citronové šťávy (čerstvě vymačkané je nejlepší)
– 1 šálek (240ml) vody
– 1 1/4 šálku (250g) cukru
– 4 lžíce (40g) kukuřičného škrobu
– 1 lžíce citronové kůry
– 4 velká žloutky
– 1/4 lžičky soli
– 2 lžíce nesoleného másla
– 2 pytlíky (celkem 14g) neutrální želatiny
– 1/4 šálku (60ml) studené vody

Postup:

1. Příprava těsta:
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Ve střední míse smíchejte rozemleté sušenky (nebo třtinové sušenky) s cukrem a rozpuštěným máslem.
3. Tuto směs vtlačte na dno a ke stranám formy na koláč o průměru 23 cm s odnímatelným dnem.
4. Troubu pečte 10 minut, poté nechte těsto úplně vychladnout na mřížce.

2. Příprava citronové želé náplně:
1. V hrnci smíchejte citronovou šťávu, vodu, cukr, kukuřičný škrob, citronovou kůru, žloutky a sůl. Za stálého míchání vařte na středním ohni, dokud směs nezhoustne a nezačne vařit.
2. Jakmile začne vroucí, vařte ještě další 1-2 minuty, pak odstraňte z tepla. Vmixujte máslo, dokud se úplně nerozpustí a nesplyne s ostatními surovinami.
3. V malé misce rozsypte neutrální želatinu přes studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat.
4. Jakmile se želatina nabobtná, ohřejte ji v mikrovlnné troubě asi 15-20 sekund, dokud se úplně nerozpustí.
5. Zamluvte rozpuštěnou želatinu do citronové směsi a dobře promíchejte.

3. Sestavení koláče:
1. Nalijte citronovou želé náplň do vychlazeného těsta na koláč a rovnoměrně rozetřete.
2. Koláč dejte alespoň na 4 hodiny do lednice, dokud náplň neztuhne a nezhutní.

4. Podávání a konzumace:
1. Jakmile je koláč plně ztužený, opatrně jej vyjměte z formy a přeneste na servírovací talíř.
2. Nařežte a podávejte chladivý, zdobený čerstvými plody, šlehačkou nebo posypáním moučkovým cukrem, pokud si přejete.

Nasadněte si osvěžující, pikantní citronový želé koláč jako nádherný dezert, který zpříjemní jakékoli jídlo!

🍋 Candied Lemon Slices Recipe | Simple and Delish by Canan

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Wonton Soup with Wild Exotic Mushrooms and Bok Choy

Polévka Wonton s divokými exotickými houbami a čínskou kapustou

Wontonová polévka s divokými exotickými houbami a bok chojem Wontonová
Sumptuous Peruvian Ceviche: A Zesty Delight with Citrusy Elegance and Nutritional Benefits

Bohatá peruánská ceviche: Osvěžující pochoutka s citrusovou elegancí a nutričními výhodami

Rozkošné peruánské ceviche: Osvěžující lahůdka s citrusovou elegancí a nutričními