Kuře pečené s bylinkovým česnekovým nálevem

2024-07-08
Roast Chicken with Herb-Garlic Infusion

Kuře pečené se směsí bylinek a česnekem

Tento lahodný pokrm s pečeným kuřetem je ideální pro rodinnou večeři nebo speciální setkání. Kombinuje něžné, šťavnaté kuře s plně aromatickou směsí bylinek a česneku, která rozhýbe vaše chuťové buňky. Spojení bylinek a česneku přináší tento klasický pokrm na novou úroveň, čímž jej činí aromatičtějším a neuvěřitelně chutným.

Ingredience:
– 1 celé kuře (přibližně 1,8-2,3 kg)
– 4 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu
– 1 lžíce nadrobno nasekané čerstvé tymiánu
– 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého petržele
– 1 citrón, rozpůlený
– Sůl a pepř podle chuti
– 240 ml kuřecího vývaru
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kousky
– 1 velká cibule, nakrájená na čtvrtky

Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C.

2. Připravte směs bylinek a česneku: V malé míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, tymián a petržel. Dobře promíchejte, dokud nevytvoříte pastu.

3. Ochucení kuřete: Kuře osušte papírovými ubrousky. Jemně uvolněte kůži na prsou a stehnech, zasunutím prstů pod ni. Natřete směs bylinek a česneku pod kůži i přes kuře, zajistěte rovnoměrné pokrytí.

4. Ochucení dutiny: Osolte a opepřete vnitřek kuřete. Vložte citrónové půlky do dutiny.

5. Připravte pekáč: Na dno velkého pekáče rozložte mrkev, celer a cibuli. Přelijte kuřecím vývarem.

6. Pečte kuře: Položte kuře na zeleninu v pekáči. Potřete ho zbývající směsí bylinek a česneku. Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu a 30 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C a kůže nebude zlatavá a křupavá.

7. Pravidelně zalévejte: Každých 30 minut polejte kuře šťávami z pekáče, aby zůstalo šťavnaté a chutné.

8. Nechejte kuře odpočinout: Jakmile je uvařené, vyjměte ho z trouby a nechte odpočívat 10-15 minut před krájením. Tím se šťávy rovnoměrně rozloží, zajišťujíc tak něžné a šťavnaté pečení.

9. Podávání: Naťincejte kuře a podávejte s pečenou zeleninou z pekáče. Použijte šťávy z pekáče jako lahodnou omáčku k nakapání nad kuře a zeleninu.

Užijte si vaše Kuře pečené se směsí bylinek a česnekem! Tento pokrm skvěle doplňuje bramborová kaše či čerstvý zeleninový salát.

Don't Miss

Exquisite Bouillabaisse: A Hearty French Seafood Stew

Vybraná bouillabaisse: Sýtá francouzská mořská polévka

Vynikající Bouillabaisse: Sýtný francouzský mořský guláš Bouillabaisse je tradiční provensálský
Perfectly Crisp French Provencal Savory Tart with Vegetables & Goat Cheese

Dokonale křupavá francouzská provensálská slaná tarta s zeleninou a kozím sýrem

Perfektně křehký francouzský Provencalský slaný koláč se zeleninou a kozím