Bourbon BBQ Beef Brisket: Šťavnatá, kouřová a sladká lahůdka pro vaše chuťové buňky
Popis:
Bourbonový BBQ hovězí brisket je lahodné jídlo, které spojuje bohaté, hluboké chutě bourbonu s kouřovým, pikantním podtextem grilování. Toto jídlo je ideální pro setkání nebo speciální příležitosti, nabízí něžný a šťavnatý brisket, který byl pomalu vařen do dokonalosti. Bourbon přidává do barbecue omáčky jemnou sladkost a složitost, což zvyšuje klasický hovězí brisket na úroveň gurmánského jídla.
Ingredience:
Pro brisket:
– 1 (4-5 liber) hovězí brisket
– 1 lžíce mořské soli
– 1 lžíce mletého černého pepře
– 2 lžičky uzené papriky
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1/2 lžičky kajenského pepře
– 1/2 lžičky hořčičného prášku
Pro Bourbon BBQ omáčku:
– 1 šálek bourbonu
– 2 šálky kečupu
– 1/2 šálku jablečného octa
– 1/2 šálku hnědého cukru
– 1/4 šálku melasy
– 1/4 šálku worchestrové omáčky
– 1 lžíce dijonské hořčice
– 1 lžíce uzené papriky
– 2 lžičky česnekového prášku
– 2 lžičky cibulového prášku
– 1 lžička mletého černého pepře
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky kajenského pepře
– 1/4 šálku jablečné šťávy
Postup:
1. Příprava brisketu:
1. Předehřejte svůj gril nebo troubu na 120°C.
2. V malé míse smíchejte sůl, pepř, uzenou papriku, česnekový a cibulový prášek, kajenský pepř a hořčičný prášek. Dobře promíchejte.
3. Kořenící směs rovnoměrně vtírejte na celý povrch brisketu, ujistěte se, že zakryjete všechny strany.
2. Uzení brisketu:
1. Pokud používáte gril, vložte brisket na gril a vařte asi 6-8 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne cca 90°C.
2. Pokud používáte troubu, zabalte brisket do alobalu a dejte na plech. Vařte asi 6-8 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne cca 90°C.
3. Příprava Bourbon BBQ omáčky:
1. Během vaření brisketu si připravte Bourbon BBQ omáčku. V hrnci na středním ohni smíchejte bourbon, kečup, jablečný ocet, hnědý cukr, melasu, worchestrovou omáčku, dijonskou hořčici, uzenou papriku, česnekový a cibulový prášek, mletý pepř, sůl, kajenský pepř a jablečnou šťávu.
2. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Vařte omáčku asi 15-20 minut, občas míchejte, dokud se trochu nezahučkne.
3. Odeberte z ohně a nechte omáčku vychladnout.
4. Nechte odpočinout a omastěte brisket:
1. Jakmile brisket dosáhne požadované teploty, vyjměte ho z grilu nebo trouby a nechte odpočívat po dobu alespoň 30 minut. Tím se šťáva rovnoměrně rozloží v mase.
2. Po odpočinku nakrájejte brisket proti vláknům na tenké plátky.
3. Podávejte brisket s Bourbon BBQ omáčkou přelitou přes nahoře nebo na straně k namáčení.
5. Podávání:
1. Podávejte Bourbon BBQ hovězí brisket s vašimi oblíbenými přílohami, jako je coleslaw, kukurice nebo makaróny sýrem.
2. Vychutnejte si něžné, kouřové a sladké chutě tohoto lahodného jídla!