Pikantní jamajské kuře Jerk: Chutná karibská lahůdka s neodolatelným šmrncem.

2024-07-07
Spicy Jamaican Jerk Chicken: A Flavorful Caribbean Delight with an Irresistible Kick

Kořeněné jamajské kuře Jerk: Chuťová karibská lahůdka s neodolatelným šmrncem

Jamajské kuře Jerk je slané a pikantní jídlo známé svými odvážnými chutěmi a aromatickými kořeními. Tato legendární karibská kulinářská lahůdka zahrnuje marinování kuřete v bohaté směsi tradičních jamajských koření a pak grilování na dokonalost. Charakteristické Jerk koření obsahuje papriku a pálivou papriku Scotch bonnet, tymián a další sytá koření, dělající každé sousto sliny tekoucím výbuchem chutí.

Suroviny:
– 4 kuřecí prsa (s kostí a kůží)
– 2 lžíce jalovcových bobků
– 1 lžíce černého pepře
– 1 lžíce sušeného tymiánu
– 1 lžíce skořice
– 1 lžíce muškátového oříšku
– 1 lžíce hnědého cukru
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 pálivé papričky Scotch bonnet, zbavené semínek a jemně nasekané
– 1 cibule, nasekaná
– 4 stroužky jarní cibulky, nasekané
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1/4 šálku šťávy z limetky
– 1/4 šálku olivového oleje
– Sůl podle chuti

Postup:

1. Příprava marinády Jerk:
V mixéru nebo robotu na kuchyňské práce smíchejte jalovcové bobky, černý pepř, sušený tymián, skořici, muškátový oříšek, hnědý cukr, česnek, pálivou papriku Scotch bonnet, cibuli, jarní cibulky, sójovou omáčku, šťávu z limetky, olivový olej a sůl. Mixujte do hladka.

2. Marinování kuřete:
Kuřecí prsa dejte do velkého uzavíratelného plastového sáčku nebo do mělké mísy. Přelijte marinádou přes kuře a zajistěte, aby byly všechny kousky dobře obalené. Zapečetějte sáček nebo přiklopte mísu a nechte v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby koření proniklo do masa.

3. Příprava grilu:
Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Pokud používáte uhlí, uspořádejte uhlí na jedné straně tak, aby vznikly zóny nepřímého tepla.

4. Grilování kuřete:
Kuře vyjměte z marinády, nechte přebytečnou marinádu odkapat. Grilujte kuře přímo nad ohněm s kůží dolů asi 5-7 minut, dokud nezačne zčernat. Přemístěte kuře na zónu nepřímého tepla a pokračujte v grilování s uzavřeným víkem dalších 30-40 minut, občas obracíce, dokud kuře nebude propečené a nedosáhne vnitřní teploty 75 ° C.

5. Podávání:
Ochlaďte grilované kuře a nechte je odpočinout pár minut. Podávejte s tradičními karibskými přílohami jako je rýže a hrášek, smažené banány a čerstvým salátem pro kompletní jídlo.

Užijte si pikantní a aromatické chutě tohoto autentického jamajského kuřete Jerk, které přinese sytou chuť Karibiku přímo k vám domů!

Don't Miss

Bountiful Mushroom Risotto: A Creamy, Comforting Classic

Bohaté houbové risotto: Krémová, útulná klasika

Bohatý houbový risotto: Krémová a útulná klasika „`html Risotto –
Classic Creamy Chicken and Wild Garlic Soup with Toasted Walnut Garnish

Klasická krémová polévka s kuřecím masem a divokým česnekem a ořechovou polevou

Klasická krémová kuřecí polévka s medvědím česnekem a orestovanými vlašskými