Pikantně pečená zelenina z trouby s osvěžujícím bylinkovým dresinkem

2024-07-07
Savory Oven-Roasted Vegetables with a Zesty Herb Dressing

Pikantně pečená zelenina z trouby s pikantní bylinkovou omáčkou

Toto lahodné jídlo přináší harmonickou směs sezónní zeleniny pečené do dokonalosti a pokapávané pikantní bylinkovou omáčkou, která zvýrazní přirozené chutě zeleniny. Jedná se o dokonalou přílohu, která může doprovázet širokou škálu hlavních chodů, dodávající vašemu jídlu jak barvu, tak chuť.

Ingredience ###
Na pečenou zeleninu:
– 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 střední cukety, nakrájené na plátky
– 1 červená paprika, nakrájená na proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
– 1 červená cibule, nakrájená na půlkolečka
– 1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
– 2 hrnky brokolice květů
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře

Na pikantní bylinkovou omáčku:
– 1/4 hrnku olivového oleje
– 2 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce balzamikového octa
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžíce čerstvé petržele, nakrájené
– 1 lžíce čerstvého tymiánu, nakrájeného
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájeného
– Sůl a pepř podle chuti

Instrukce ###

Na pečenou zeleninu:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Rozložte mrkev, cukety, papriky, cibuli, brambory a brokolici na velký plech.
3. Zakapejte zeleninu olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně obalena.
4. Rozložte zeleninu do jedné vrstvy.
5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, dokud zelenina nebude měkká a lehce karamelizovaná, při pečení jednou přehoďte zeleninu pro rovnoměrné upečení.

Na pikantní bylinkovou omáčku:
1. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, balzamikový ocet a dijonovou hořčici, dokud se dobře nespojí.
2. Vmíchejte nasekaný česnek, petržel, tymián a rozmarýn.
3. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

<b'K podání:
1. Jakmile je zelenina upečená, přendejte ji na servírovací talíř.
2. Pokapjte pečenou zeleninu pikantní bylinkovou omáčkou.
3. Jemně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně dostala na zeleninu.
4. Podávejte ihned, dokud je zelenina teplá.

Toto jídlo Pikantně pečená zelenina z trouby s pikantní bylinkovou omáčkou je univerzální a chutná příloha ke každému jídlu, ideální jak na běžná večeře, tak na speciální události. Dobrou chuť!

Don't Miss

Hearty Spinach and Feta Stuffed Chicken Breast

Syrová kuřecí prsa plněná šťavnatým špenátem a fetou

Syrová špenátová a fetou plněná kuřecí prsa Tento lahodný a
Hearty Pumpkin Nut Bread: A Cozy Autumn Delight with Warm Spices and Crunchy Walnuts

Srdcový dýňový ořechový chléb: útulná podzimní pochoutka s teplými kořeněnými příměsemi a křupavými vlašskými ořechy

Syrový dýňový ořechový chléb: Útulná podzimní lahůdka s teplými kořeněnými