Mexická kuřecí tacos se zářivým limetkovým a avokádovým salsa

2024-07-06
Mexican Chicken Tacos with Zesty Lime and Avocado Salsa

Mexická kuřecí taco s chutným limetkovým avokádovým salse

„`html

Ponořte se do živých chutí Mexika s tímto lahodným receptem na Kuřecí taco. Tato jídlo je plné něžných kousků kuřete, osvěžující limetky a čerstvého avokádového salse. Je to lahodná pochoutka perfektní na každé jídlo, která kombinuje klasické mexické koření a čerstvost v každém kousku.

Suroviny:

  • 2 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 2 limetek
  • 8 malých tortil
  • 1 zralé avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
  • 1 malá rajče, nakrájené na kostičky
  • Čerstvý koriandr, nasekaný
  • 1/4 šálku kysané smetany
  • Klíčky limetky k podávání

Postup:

  1. Příprava kuřete: Nejprve předehřejte troubu na 190°C. V malé misce smíchejte papriku, kmín, chilli papriku, sůl a pepř. Tuto kořenící směs potřete na kuřecí prsa.
  2. Orestujte kuře: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na střední teplotu. Přidejte kuřecí prsa a orestujte je z obou stran asi 5-7 minut, dokud nezezlátnou a nebudou uvařené.
  3. <b/Upečte kuře: Přendejte kuře do pekáčku, vymačkejte šťávu z 1 limetky přes kuře a pečte v předehřáté troubě po dobu 10-15 minut, dokud nebude zcela uvařené.
  4. Rozvařte kuře: Až bude hotové, nechte kuře chvíli odpočinout a poté jej rozvařte dvěma vidličkami.
  5. Udělejte avokádové salsu: V misce smíchejte nakrájené avokádo, cibuli, rajče, koriandr a šťávu z 1 limetky. Jemně promíchejte.
  6. Složte ta
    ka:
    Nahřejte tortily na suché pánvi nebo v troubě pár minut. Na každou tortilu dejte část rozvařeného kuřete. Přidejte avokádovou salsu a lžíci kysané smetany. Podávejte s klíčky limetky.

Dobrou chuť k Mexickému kuřecímu taco s limetkovým avokádovým salse!
„`

Don't Miss

Quinoa and Flaxseed-Stuffed Peppers with a Zesty Feta Crumble: A Nutritious and Tangy Delight

Plněné papriky s quinoou a lněnými semínky a ochucený třeným fetou: Výživný a osvěžující lahůdka

Plněné papriky s kvinoou a lněnými semínky a dochucené sýrovou
Za’atar Roasted Eggplant with Tahini and Sumac Potatoes

Pečená lilek s za’atarem a brambory s tahini a sumacem

Za’atar pečená lilek s tahini omáčkou a brambory se sumacem