Úžasný kuchařský výtvor Sichuanské kuchyně: Spojení moderních a tradičních chutí

2024-07-06
Amazing Szechuan Vexil Concoction: A Fusion of Modern and Traditional Flavors

# Úžasná směs na vavřínu ze S’čchuanu: Spojení moderních a tradičních chutí

Toto živé a chutné jídlo, Směs na vavřínu ze S’čchuanu, je dokonalé spojení smělého koření ze S’čchuanu s lahodnou směsí zeleniny a něžného kuřecího masa. Skutečný kulinářský skvost, který je navržen tak, aby vaše stravovací zážitky pozdvihl kaskádou chutí a textur, jež tancují na vašem patře. Obsahuje aromatickou směs koření, pro niž je s’čchuanská kuchyně známá, spárovanou s čerstvostí smíšené zeleniny a lahodným kuřecím masem, vše spojené do harmonické a slintotvorné kreace.

Ingredience:

Na marinované kuřecí maso:
– 500g kuřecích prsou bez kostí, na plátky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového vína nebo sušeného sherry
– 1 lžička kukuřičného škrobu

Na omáčku ze S’čchuanu:
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce hoisinové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce chili pasty nebo s’čchuanského chili oleje
– 1 lžička cukru
– 1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného se 2 lžícemi vody

Na smažení:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 3 stroužky česneku, jemně nasekané
– 2,5 cm kousek zázvoru, nadrobno nasekaný
– 1 paprika, nakrájená na plátky
– 1 mrkev, nakrájená na julienne
– 100g luskového hrachu, očištěného
– 1 malá cuketa, na tenké plátky
– 3-4 sušené červené chilli (volitelné pro větší pikantnost)
– 100g žampionů, nakrájených
– 4-5 jarní cibulky, nakrájené na 2,5 cm kousky

Postup:

# 1. Marinate kuřecí maso:
1. V míse smíchejte sojovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob.
2. Přidejte plátky kuřecího masa a dobře promíchejte, aby byl masa rovnoměrně obalená.
3. Nechte marinovat minimálně 20 minut.

# 2. Připravte omáčku ze S’čchuanu:
1. V malé misce promíchejte sojovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet, chili pastu, cukr a směs škrobu a vody.
2. Dejte stranou na pozdější použití.

# 3. Smažte pokrm:
1. Na velkém woku nebo pánvi rozehřejte rostlinný olej na silném ohni.
2. Přidejte marinované kuřecí maso a smažte do úplného uvaření a mírně dozlatova, asi 4-5 minut. Maso vyjměte a dejte stranou.
3. Ve stejném woku přidejte česnek a zázvor a smažte asi 30 sekund, dokud voní.
4. Přidejte papriku, mrkev, luskový hrách, cuketu a sušená chilli (v případě použití). Smažte 3-4 minuty, dokud zelenina nebude křupavě měkká.
5. Přidejte žampiony a pokračujte v míchání další 2 minuty.
6. Vraťte uvařené kuřecí maso do woku, společně s jarními cibulkami.
7. Přilijte připravenou omáčku ze S’čchuanu a vše smíchejte dohromady, dokud bude překrytý a omáčka se lehce zahustí, asi 2 minuty.

# 4. Podávejte:
1. Přendejte Směs na vavřínu ze S’čchuanu na servírovací mísu.
2. Ozdobte případně dalšími jarními cibulkami nebo  praženými sezamovými semínky.

Užijte si toto povznášející jídlo s přílohou rýže na páře nebo nudlí pro kompletní jídlo, které jistě uchvátí jak vaši rodinu, tak hosty, svojí sofistikovanou směsí chutí a textur.

Don't Miss

Classic Sicilian Caponata: A Rich Medley of Eggplant and Vegetables in a Tangy Tomato Sauce

Klasická sicilská caponata: bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní rajčatové omáčce

Klasická sicilská caponata: Bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní
Sumptuous Mushroom and Spinach Risotto: A Creamy Arborio Rice Delight

Nadýchaný houbový špenátový risotto: Krémová Arborio rýže pochoutka.

Luxusní houbové rizoto s špenátem: Krémový Arborio rýže lahůdka Toto