Mexická zeleninová lasagne: Lahodný vrstvený host svěžích chutí

2024-07-06
Mexican Vegetable Lasagna: A Savory Layered Feast of Flavors

Mexická zeleninová lasagne: Jídelní požitek z vrstvených chutí

Mexická zeleninová lasagne je rozkošné fúzní jídlo, které kombinuje sytý komfort tradiční italské lasagne s živými a slastnými chutěmi mexické kuchyně. Tato lahodná zapékanka vrství bohaté omáčky, čerstvé zeleninu a roztomilý sýr způsobem, který vás přiměje žebrat o dokrmování. Je dokonalá pro rodinné večeře, začítky jídla na párty nebo dokonce jako jídlo na předem připravené rušné dny.

Ingredience:

Na zeleninové náplně:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nasekaná
– 2 papriky (jakékoliv barvy), nasekané
– 2 malé cukety, nakrájené na kostičky
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, odklopená a opláchnutá
– 1 šálek mražené kukuřice
– 2 stroužky česneku, nadrcené
– 2 lžičky mletého kmínu
– 1 lžička čili prášku
– Sůl a pepř podle chuti

Na rajčatovou omáčku:
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 plechovka (28 oz) protlakovaných rajčat
– 1 plechovka (15 oz) rajčatové omáčky
– 2 lžičky mletého kmínu
– 1 lžička oregána
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/2 lžičky cibulového prášku
– Sůl a pepř podle chuti

K sestavení:
– 9 plátků lasagní, uvařených dle návodu na obalu
– 2 šálky ricotty
– 1 velké vejce
– 2 šálky nastrouhaného mozzarelly
– 1 šálek nastrouhaného cheddaru
– Čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu

Postup:

1. Připravte zeleninovou náplň:
– Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na střední teplotě.
– Přidejte nasekanou cibuli, papriky, cukety a nadrcený česnek; orestujte do měkka, asi 5-7 minut.
– Vmíchejte černé fazole a kukuřici, osolte a opepřete podle chuti. Vařte další 3-4 minuty.
– Odstavte a odložte stranou.

2. Připravte rajčatovou omáčku:
– Na středním hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
– Přidejte protlakovaná rajčata, rajčatovou omáčku, kmín, oregáno, česnekový a cibulový prášek, sůl a pepř.
– Vařte 10-15 minut za občasného míchání. Ochutnejte a případně dochuťte podle chuti a odložte stranou.

3. Připravte ricottovou směs:
– V menší míse smíchejte ricottu s vejcem a dobře promíchejte. Odložte stranou.

4. Sestavení lasagne:
– Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
– Na dno zapékací mísy o velikosti 9×13 inch natřete tenkou vrstvu rajčatové omáčky.
– Na omáčku položte tři uvařené plátky lasagne.
– Rozprostřete polovinu zeleninové směsi na vrchu plátků.
– Na zeleninovou směs rozetřete lžícemi ricottovou směs a jemně rozetřete.
– Nalijte vrstvu rajčatové omáčky.
– Posypte třetinou nastrouhaného mozzarelly.
– Opakujte vrstvení: plátky, zbývající zeleninovou směs, ricottová směs, rajčatová omáčka, mozzrella.
– Zakončete posledními třemi plátky lasagne, zbylou rajčatovou omáčkou a poslední vrstvou mozzarelly a cheddaru.

5. Pekání:
– Lasagne přikryjte alobal a dejte péct na 30 minut.
– Odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut nebo dokud sýr nezhoustne a nezrůžoví.

6. Ozdobte a podávejte:
– Nechte lasagne chvíli vychladnout před krájením.
– Ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Tato mexická zeleninová lasagne je okouzlující zvrat na klasiku, nabízející kulinářskou cestu, která je zároveň známá a vzrušující. Buon Appetito y ¡Buen Provecho!

Don't Miss

Hearty Mushroom and Herb Stuffed Chicken Breast

Syrové kuřecí prsíčko plněné houbami a bylinkami.

Srdcovitě plněná kuřecí prsa s houbami a bylinkami Tento sytý
Lobster Fra Diavolo: A Spicy and Sophisticated Seafood Delight

„Kreveta Fra Diavolo: Pikantní a Sofistikovaná Lahůdka z Mořských Plodů“

Lobster Fra Diavolo: Krevety Fra Diavolo – Pikantní a Sofistikovaná