Koriandrové krevety s limetkou a pikantní avokádovou salsou

2024-07-06
Cilantro Lime Shrimp with Zesty Avocado Salsa

Koriandrové krevety s pikantní avokádovou salsou

Tyto koriandrové krevety s pikantní avokádovou salsou jsou osvěžujícím a chutným pokrmem ideálním pro letní setkání nebo lehké, zdravé jídlo. Krevety jsou marinovány v pikantní směsi koriandru a limetky, poté rychle orestované, aby si zachovaly svou šťavnatost. V kombinaci s živou avokádovou salsou, která dodává krémovou a pikantní chuť, tento pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
Na krevety:
– 450 g velkých krevet, oloupaných a očištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1/4 lžičky soli
– 1/4 lžičky pepře
– 1/4 lžičky chilli papriček (nepovinné)

Na avokádovou salsu:
– 2 zralá avokáda, nakrájená na kostičky
– 1 středně velká rajče, nakrájené na kostičky
– 1/4 hrnku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Marinování krevet: Ve střední míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, nasekaný česnek, nasekaný koriandr, sůl, pepř a chilli papričky, pokud je používáte. Přidejte krevety a dobře promíchejte. Nechte krevety marinovat minimálně 15 minut.

2. Příprava avokádové salsy: V jiné míse smíchejte nakrájená avokáda, rajče, červenou cibuli a koriandr. Zakápněte limetkovou šťávou a olivovým olejem, poté jemně promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

3. Opečení krevet: Rozehřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte marinované krevety do pánve v jedné vrstvě. Vařte 2-3 minuty na každé straně, nebo dokud krevety nezezlátnou a nezprůhlední. Dbávejte na to, abyste je nepřevařili.

4. Skládání a podávání: Přendejte uvařené krevety na servírovací tácek. Na krevety nauťte avokádovou salsu nebo podávejte zvlášť. Podávejte s přidaným koriandrem a kousky limetky, pokud si přejete.

5. Dobrou chuť: Podávejte ihned a vychutnejte si tento živý pokrm, který bude skvěle ladit s přílohou z rýže, quinoa nebo čerstvé zeleninové saláty.

Don't Miss

Jambalaya Triumph: A Hearty Cajun Seafood and Sausage Rice Dish

Jambalaya Triumph: Srdnaté jídlo s mořskými plody a klobásou podle kajunské receptury

Kulatý trumf Jambalaya: Chutné kajunské směsi masa, mořských plodů a
The Ultimate Tantalizing Garden-fresh Bell Pepper & Tomato Gratins

Nepřekonatelné lákavá zahrádková gratinovaná paprika a rajčatová gratinacija.

Ultimátní lákavé gratinované papriky a rajčata z čerstvé zahrádky „`html