Grilovaný italský marinovaný kuřecí steak s příchutí Středozemí
Tento grilovaný italský marinovaný kuřecí pokrm je chutný, aromatický a šťavnatý pokrm, který spojuje bohaté kulinářské tradice Itálie se svěží chutí středomořské kuchyně. Marinovaný směsí italských bylinek a koření a dokonale grilovaný, tento kuřecí steak je ideální pro zdravé a nasycující jídlo. Podávaný s pečeným zeleninovým přílohem a lehkým salátem, je to živý a naplňující pokrm, který určitě ohromí rodinu i přátele.
Ingredience:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1/4 šálku balzamikového octa
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky červené papričky vločky
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– šťáva z 1 citronu
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele (na ozdobu)
– plátky citronu (k podávání)
Postup:
1. Příprava Marinády:
1. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, nasekaný česnek, sušený oregano, sušený bazalk, červené papričky vločky, sůl, černý pepř a citronovou šťávu.
2. Vše dobře promíchejte.
2. Naložení Kuřete:
1. Přidejte kousky kuřecího masa do velkého sáčku uzavíratelného zipem nebo do mělké mísy.
2. Přelijte marinádou kuře, aby každý kus byl dobře obalený.
3. Uzavřete sáček nebo pokryjte mísu a dejte do lednice minimálně na 30 minut, ideálně 2-4 hodiny pro maximální nasátí chuti.
3. Grilování Kuřete:
1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
2. Vyndejte kuře z marinády, nechte okapat přebytečné množství.
3. Grilujte kuře 6-7 minut na každou stranu, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C a kuře není zcela uvařené.
4. Použijte kleště k otočení kousků kuřete během grilování, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
4. Podávání:
1. Přendejte grilované kuře na servírovací talíř.
2. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželí a podávejte s plátky citronu.
3. Podávejte s pečeným zeleným přílohem nebo lehkým středomořským salátem.
Tipy:
– Připravte předem: Toto kuře lze naložit den předem, abyste ušetřili čas při vaření.
– Vaření bez grilu: Pokud nemáte gril, můžete použít grilovací pánev nebo i normální pánev na sporáku a postupujte podle stejných pokynů.
– Podávání: Pro kompletní jídlo podávejte s přílohou z kuskusu nebo quinoa a s čerstvým zeleným salátem zalitým jednoduchým citronovým dresinkem.
Užijte si tento grilovaný italský marinovaný kuřecí steak s jeho lahodným spojením pikantních, slaných a bylinkových chutí!