Slavné etouffee s rakovými chobotnicemi v New Orleans

2024-07-04
New Orleans Famous Crawfish Etouffee

„`html

Slavný krevetový etoufée z New Orleans

Slavný krevetový etoufée z New Orleans je klasické jídlo z Louisiany, které exploduje bohatými chutěmi a dokonalou kombinací koření. Tato lahodná omáčka obsahuje šťavnaté krevetí ocasíčka vařená v chutné základní omáčce s paprikami, cibulí, celerem, česnekem a směsí koření. Podávejte ji na lůžku rýže pro sýtou, autentickou chuť New Orleans.

Suroviny:
– 450 g krevetových ocásků, oloupaných a vyčištěných
– 115 g másla
– 30 g hladké mouky
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 1 zelený paprika, jemně nasekaný
– 2 stonky celeru, jemně nasekané
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 240 ml krevetového nebo rybího vývaru
– 280 g konzerva nasekaných rajčat s jalapeño papričkami, neodceděných
– 2 lžičky kajenského koření (nebo podle chuti)
– 1/2 lžičky papriky
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro pikantnost)
– 2 bobkové listy
– 60 ml nasekané čerstvé petržele
– 60 ml nasekaného stonkového petržele
– Vařená bílá rýže (k podávání)

Postup:
1. Příprava příkrmy: V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Postupně přidejte mouku a neustále míchejte, dokud nevznikne hladká pasta. Vařte příkrmy, neustále míchajte, dokud nezezlí, asi 10-15 minut.

2. Přidání zeleniny: Přidejte nasekanou cibuli, papriku, celer a česnek k příkrme. Vařte, dokud se zelenina nezměkne, asi 5-7 minut.

3. Začlenění vývaru a rajčat: Postupně metlou zašlehejte krevetový nebo rybí vývar, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Přidejte nakrájená rajčata s papričkami a šťávou a důkladně promíchejte.

4. Okořenění omáčky: Přidejte kajenské koření, papriku, černý pepř, kajenský pepř (pokud používáte) a bobkové listy. Přiveďte směs k varu a nechte vařit 15-20 minut, aby se chutě spojily.

5. Přidání krevet a bylinek: Zamíchejte krevetí ocasíčka, petržel a stonkovou petržel. Vařte dalších 5-7 minut nebo dokud se krevetí ocasíčka neprohřejí. Vyjměte bobkové listy.

6. Podávání: Nalejte krevetové etoufée na lůžko vařené bílé rýže. Podávejte horké.

Užijte si slavný krevetový etoufée z New Orleans s plátkem francouzského chleba a přílohou zelí pro kompletní jižní gastronomický zážitek.
„`

Don't Miss

Classic Sicilian Caponata: A Rich Medley of Eggplant and Vegetables in a Tangy Tomato Sauce

Klasická sicilská caponata: bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní rajčatové omáčce

Klasická sicilská caponata: Bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní
Kimchi Ramen Deluxe: A Spicy and Savory Korean-Japanese Fusion Delight

Kimchi Ramen Deluxe: Kořeněný a slaný korejsko-japonský kulinářský poklad

Kimchi Ramen Deluxe: Pikantní a lahodná korejsko-japonská fúze Kimchi Ramen